Nemzetközi foci sport

Az utolsó fordulóban lett bajnok az Ajax

Aki a világ labdarúgását követi, pontosan tudja, milyen remek idénye van az Ajax Amszterdamnak. A holland klubnál évek óta szisztematikusan építkeztek és bár a nyáron vélhetően alaposan szétcincálják a csapatot, a Bajnokok Ligája elődöntőjébe menetelő társaság azt hihetnénk, már utcahosszal megnyerte a bajnokságot.

A Cruyff-terv, avagy hogyan lett újra európai tényező az Ajax?
Miben mutat példát az Ajax feltámadása történet nekünk, magyaroknak?

Pedig bizony a PSV Eindhoven nem adta olyan olcsón az Eredivisie első helyét, egészen az utolsó fordulóig tartotta a lépést. Az amszterdamiak három ponttal vezették a tabellát a szerda esti utolsó bajnoki előtt, ráadásul az utolsó előtti De Graafschap vendége volt Erik ten Hag együttese, így nagy izgalmakra nem volt kilátás.

Az esélyeknek megfelelően dominált az Ajax, az első félidőben még nagyjából lépést tudott tartani a kiesés elől menekülő kiscsapat, de a második félidőben Dusan Tadics duplájával 4-1-re nyert a listavezető. A szerb ezzel idén 25 büntetőjéből 24-et értékesített a bajnokságban.

Ezalatt egyébként pont az üldöző PSV szenvedett meg a hetedik helyezett Heraclesszel, mivel az első percben hátrányba kerültek az eindhoveniek. Végül sikerült a fordítás, de értelemszerűen a hárompontos lemaradást nem lehetett ennyivel pótolni.

Az Ajax története 34. aranyérmét nyerte, ráadásul öt éve nem sikerült már az Eredivisie-t megnyernie.

Kiemelt kép: Olaf KRAAK / ANP / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!