Nemzetközi foci

Újabb nagy egyéniséget veszít el a Serie A

Már csak két mérkőzés van hátra a Serie A-ból, ami azt jelenti, Daniele De Rossi még kétszer húzhatja magára imádott csapata, a Roma mezét. A klub ugyanis bejelentette, hogy a világbajnok középpályás az idény végén távozik.

A 35 éves De Rossi nem vonul vissza, inkább új kihívásokat keres, könnyen lehet, hogy az amerikai bajnokságban, az MLS-ben köt ki.

De Rossi 2000-ben lett a Roma játékosa, a debütálására a felnőttcsapatban 2001 októberében, az Anderlecht elleni BL-találkozón került sor. Az elmúlt 19 évben összesen 615 meccsen lépett pályára, ezeken 63 gólt szerzett. A 117-szeres olasz válogatott De Rossi két olasz kupát és egy Szuperkupát nyert a Romával, amelynek Francesco Totti visszavonulása után ő lett a csapatkapitánya.

De Rossi búcsúja és a Juventus-védő, Andrea Barzagli korábban bejelentett visszavonulása azt jelenti, hogy a szezon végére a 2006-os világbajnok olasz csapatnak nem marad több képviselője a Serie A-ban. Barzagli bajnokként hagyja abba, De Rossi pedig abban bízik, hogy a Roma odaérhet a BL-t jelentő negyedik helyre, amelyet jelenleg a három ponttal jobban álló Atalanta birtokol.

Olvasói sztorik