Nemzetközi foci

Van ennél szebb elismerés a futballban?

A Chievo sorsa már hetekkel ezelőtt megpecsételődött, a veronai kiscsapat eleve pontlevonással kezdte az évet, és nem is tudott elmozdulni az utolsó helyről a Serie A-ban.

A csapat emblematikus figurája, a 40 éves Sergio Pellissier már korábban bejelentette, hogy az idény végén visszavonul, úgyhogy a szezonból hátralévő minden meccs különleges számára.

A csatár 2000-ben került a Chievóhoz, így tagja volt annak a garnitúrának, amely a 2002-2003-as idényben először jutott fel az élvonalba.

A Chievo legutóbbi meccsén az Inter vendége volt, Pellissier a 80. percben lépett pályára és az ellenfél szurkolói állva tapsolták, ezzel is elismerve az érdemeit. A meccs végén Pellissier a mezét, a sortját és a csapatkapitányi karszalagját és kidobta a nézőknek, és egy szál fecskében futott be az öltözőbe.

„Nem számítottam ilyen fogadtatásra, ez egy örök élmény marad számomra. Az elhatározásom végleges, fontos, hogy az ember tudja, mikor kell azt mondani, hogy köszönöm, ennyi volt. Talán a közönség azért ünnepelt meg, mert az emberek látták, hogy a pályán mindig mindent megtettem, és hogy otthonra találtam a Chievónál. Megható, hogy olyan emberek ezrei tapsolnak neked, akik nem a csapatodnak szurkolnak, ennél szebb dolgot nehéz átélni a sportban” – nyilatkozta Pellissier, aki 512 meccsen 139 gólt szerzett a Chievóban.

Olvasói sztorik