Nemzetközi foci

A bajnoki címért harcolhat az MU a következő szezonban?

Ole Gunnar Solskjaer menedzser szerint ez egyelőre álom marad a klub számára.

Emlékezetes csatát vív a Bajnokok Ligája-döntős Liverpool és a Manchester City az angol Premier League-ben: a két együttes a hétvégi, utolsó forduló előtt egyetlen pontra van egymástól – a City 95 egységgel áll az élen, a szezon során mindössze egy bajnoki vereséget jegyző Pool pedig 94-gyel követi.

A „vörösök” vasárnap 16 órától a Wolverhamptont fogadják a 38. fordulóban, míg a City ugyanekkor a Brighton vendége lesz.

A bajnoki csatába más csapatnak esélye sem volt beleszólni, így a Manchester Unitednek sem, mely ugyan felpörgött Ole Gunnar Solskjaer ideiglenes kinevezése után, de ahogy végleges szerződést kapott a szakember, az eredmények is „tompábbak” lettek. Az MU még megelőzheti az ötödik Arsenalt, a BL-helyekre viszont már nem érhet oda – a norvég szakvezetőjét pedig már a következő szezonról is faggatták a vasárnapi, Cardiff elleni találkozó előtt.

Őszintén szólva, úgy hiszem, ha a következő szezonban a bajnoki címért küzdenénk, az maga lenne a csoda. Nagyon sok a lemaradásunk, a következő idényben ezt kell csökkentenünk

– jelezte Solskjaer. A szakemberrel készített beszélgetést közlő Independent hozzáteszi: az angol bajnokság TOP6 helyén végző csapatok közül egyedül a ManUnitednek ér véget vasárnap a szezon: a City a Watforddal FA Kupa-döntőt játszik; a Liverpool és a Tottenham a BL-döntőben találkozik; az Arsenal és a Chelsea pedig az EL-fináléban néz farkasszemet.

Kiemelt kép: Paul Ellis/AFP

Olvasói sztorik