Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL: Pochettino vörös fejjel, sírva imádta a földet

A Bajnokok Ligájában folytatódott, vagy megismétlődött a kedd esti liverpooli katarzis, ezúttal is angol csapat főszereplésével. Jürgen Klopp csapatának egészen elképesztő, Barcelona elleni három gólos hátrányból történő fordítása után, a Tottenham Hotspur is hasonló forgatókönyv után jutott tovább Amszterdamban – némiképp más leosztású gólok mellett persze.

Klopp tökéletes harci gépezetet faragott a Liverpoolból
A Pool az idei madridi BL-döntő első résztvevője, mert Messi Fabinho zsebében maradt, Jordi Alba negatív hőssé bukott vissza, Klopp-nak ellenben minden húzása ült az angliai visszavágón. Elemzés.

Az Ajax az első félidőben már 2-0-ra vezetett az idegenbeli 1-0-s siker után, ám a Spurs a második játékrészben Lucas Moura révén háromszor is betalált.A Tottenham brazilja a duplája után a 96. percben szerezte meg a győztes gólt az Ajax ellen, amelyen a londoniak végül 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal jutottak tovább a madridi fináléba.

Íme a mindent eldöntő gól:

Ekkora katarzis utoljára talán 20 éve, a Manchester United-Bayern München meccsen fordult elő futballpályán, amikor az 1999-es BL-döntőt, A BAyer a 90. percben még 1-0-ra vezetett, már-már fogta a serleget fél kézzel, azonban jött a 91. percben Sheringham, majd a 93-ban Solskaer és Alex Ferguson csapata a fordított.

Ugyan szerda este még csak BL-elődöntőt rendeztek, ennek ellenére olyan érzelmi hullámvasutazás történt a Johan Cruyff Stadionban, amely után nem csoda, hogy a Tottenham argentin vezetőedzője Mauricio Pochettino hosszú másodperceken keresztül vörös fejjel, sírva, térdelve imádta a gyepet, majd zokogva ölelgette játékosait és mindenkit, aki az útjába került.

Íme a mérkőzés lefújását követő örömmámor, sírás, zokogás:

Nem csoda. A Tottenham se BL-elődöntőbe, se döntőbe nem jutott eddigi, történelmet írtak, úgyhogy volt minek örülni.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés

Ajax Amszterdam (holland) – Tottenham Hotspur (angol) 2-3 (2-0)

Ajax: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (Veltman, 60.), van de Beek (Magallán, 90.), de Jong – Ziyech, Tadic, Dolberg (Sinkgraven, 67.)

Tottenham: Lloris – Trippier (Lamela, 81.), Alderweireld, Vertonghen, Rose (Davies, 83.) – Sissoko, Wanyama (Llorente, a szünetben), Alli – Eriksen – Lucas, Son

Gólszerző: de Ligt (5.), Ziyech (35.) illetve Lucas (55., 59., 90+6.)

Sárga lap: Dolberg (50.), Onana (90+5.) illetve Sissoko (17.), Rose (76.)

Piros lap:

Továbbjutott: a Tottenham 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal.
(Kiemelt kép: Getty images)

Olvasói sztorik