Nemzetközi foci bajnokok ligája

Két év alatt negyedszer omlott össze a Barca a BL-ben

A Bajnokok Ligájában az elmúlt 26 meccsén a Barcelona mindössze 4 vereséget szenvedett el. Elsőre ez egészen jó mutatónak számít, ám mindjárt más a helyzet, ha kivesézzük azt a négy vereséget.

2017 tavaszán a nyolcaddöntőben a PSG volt a Barcelona ellenfele, és a párizsiak nagyon odatették magukat, 4-0-ra nyerték az első meccset hazai pályán.

A visszavágón már 3-0-ra is vezettek a katalánok, de úgy tűnt, Edinson Cavani gólja mindent eldönt, ám a hajrában még indított egy óriási rohamot a Barcelona, amely 6-1-re győzött, és megcsinálta a lehetetlent.

Ugyanabban a szezonban a következő körben a Juventus volt az ellenfél, amely a duplázó Paulo Dybala révén háromgólos előnyt szedett össze Torinóban és ezzel meg is alapozta a továbbjutását, mert a Barca otthon nem tudott újra csodát tenni.

A tavalyi idényben megint egy olasz csapat tréfálta meg a Barcelonát, ezúttal a Roma. Ebben a párharcban Lionel Messiék kezdtek otthon, meg is nyerték az első felvonását 4-1-re, és nem sokan hitték, hogy Edin Dzeko szépítőgóljának még lehet jelentősége.

Pedig lett, mert a Roma hihetetlen teljesítményt nyújtott a Stadio Olimpicóban, Dzeko mellett Daniele De Rossi és Kosztasz Manolasz is betalált, ezzel pedig újabb Barca-összeomlást láthattunk.

A legújabb fejezet pedig még friss emlék, hiába Messi csodálatos szabadrúgása és a 3-0-s előny hazai pályán, a Liverpool Mohamed Szalah és Roberto Firmino nélkül is felállt, és a 4-0-ra megnyert visszavágó révén bejutott a madridi döntőbe.

Itt a BL-csoda: a Liverpool négyet vágva ejtette ki a Barcát
A Liverpool megmutatta, igenis létezik lehetetlen.

A barcelonai sportpszichológusoknak lassan el kellene beszélgetni a játékosokkal, miért nem képesek idegenben legalább megközelíteni azt a teljesítményt, amire hazai pályán képesek.

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó

Liverpool (angol) – Barcelona (spanyol) 4-0 (1-0)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum 45.) – Fabinho, Milner, Henderson – Shaqiri (Sturridge 90.), Mane, Origi (Gomez 85.)

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic (Malcom 80.), Busquets, Vidal (74.) – Messi, Suárez, Coutinho (Semedo 60.)

Gólszerzők: Origi (7., 79.), Wijnaldum (54., 56.)

Sárga lap: Fabinho (11.), Matip (66.) illetve Busquets (45+1), Rakitic (53.,), Semedo (75.)

Piros lap: –

Továbbjutott 4-3-as összesítéssel a Liverpool.

Kiemelt kép: Oli SCARFF / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik