Nemzetközi foci

A FIFA elutasította a Chelsea fellebbezését, érvényben marad az átigazolási tilalom

A Sportdöntőbíróság lehet az utolsó mentsvár.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága is elutasította a Chelsea fellebbezését, amelyet azért nyújtott be a londoni klub, mert a szervezet kizárta a következő két átigazolási időszakból. A FIFA szerdán közölte, hogy a bizottság fenntartotta a szervezet februárban hozott döntését, amellyel kapcsolatban márciusban már elutasították a Chelsea első fellebbezését.

A londoni klub az ismételt negatív döntés ellenére is reménykedhet még abban, hogy a nyári átigazolási szezonban – amely Angliában június 11-én kezdődik – nemcsak eladni, hanem vásárolni is tud. Ehhez az kell, hogy – a hasonló okból korábban már elmarasztalt topklubokhoz hasonlóan – a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) forduljon: amíg ugyanis folyamatban van az ügy, addig nem lép életbe a büntetés – írja az MTI.

Idegenben tíz éve impotens a Barca: de miért?
A Liverpoolban elszenvedett brutális vereség csak hab a tortán, az elmúlt évek számai nem hazudnak.

A Chelsea-nek nagyon fontos lenne, hogy idén nyáron igazolni tudjon. A klub kiharcolta a részvételt a Bajnokok Ligája következő kiírására, de jelentősen meggyengülhet, miután a nemzetközi sportsajtó hónapok óta arról ír, hogy legjobbja, Eden Hazard a szezon végén távozik, és a Real Madridhoz igazol.

A FIFA azért büntette meg az angol egyesületet, mert az 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A nemzetközi szövetség hasonló okokból a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a CAS-nál sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása. A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két idényre zárták ki az átigazolásból.

Kiemelt kép: ELMAR KREMSER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik