Nemzetközi foci bajnokok ligája

Liverpool–Barca: sokat sejtető ez a két kezdőcsapat

Kloppnak varázsolnia kell: kit húz elő a cilinderből?

Ahogy arról beszámoltunk, Jürgen Klopp, az FC Liverpool szakvezetője a BL-elődöntő visszavágója előtti hétfői sajtótájékoztatón bánatosan jelentette be, hogy a brazil Roberto Firminóhoz és a guineai Naby Keitához hasonlóan az egyiptomi Mohamed Szalahra sem számíthat a Barcelona ellen.

A német tréner bizakodott ugyan a múlt szombati bajnoki összecsapáson fejsérülést szenvedett egyiptomi csatár játékát illetően, de kiderült, hiába, Szalah is kiesett a keretéből.

Csak a rend kedvéért: a kedd esti (21.00, tv: M4 Sport) visszavágónak 3–0-s előnyből fut neki a spanyol topcsapat, amely Ousmane Dembélét és az ugyancsak francia, az első csapatban csak elvétve játszó Jean-Clair Todibót kénytelen nélkülözni sérülés miatt.

Klopp a tervek szerint Divock Origit és Xherdan Shaqirit dobja harcba Sadio Mané mellett, s bár mindketten nagyszerű futballisták, nyilvánvalóan más lesz a helyzet az Anfielden, mintha a félelmetes Firmino, Szalah, Mané trió rohamozna.

A várható kezdőcsapatok. Fotó: sport.es

A katalánoknak mindenesetre óvatosnak kell lenniük, hiszen egy évvel ezelőtt a negyeddöntőben 4–1-re nyertek a Camp Nouban az AS Roma ellen, az olasz fővárosban viszont 3–0-ra kikaptak, ezzel kiestek.

A Barcelona története során 42 olyan európai kupapárharcot vívott, amelynek az első felvonását megnyerte hazai pályán, ezek közül csak négyet bukott el összesítésben: a már említett római fiaskó mellett kétszer angol klub ellen, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1983-84-es idényében a Manchester Uniteddel, az 1982-es Európai Szuperkupában pedig az Aston Villával szemben, igaz, egyik alkalommal sem háromgólos előnnyel várhatta a visszavágót.

Kiemelt kép: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik