Nemzetközi foci bajnokok ligája

Messi és Ronaldo durván kisajátították a BL-döntőket

Cristiano Ronaldo szombaton, az Inter elleni rangadón szerezte meg 600. gólját klubszínekben, majd négy nappal később Lionel Messi is követte, aki a Liverpoolnak lőtt káprázatos szabadrúgásgólja révén érte el az újabb mérföldkövet a pályafutásában.

BL: Messi az isten, de Jordi Alba volt a különbség
Ízekre szedtük a Bajnokok Ligája szerda esti káprázatát, a Barcelona-Liverpool mérkőzést. Kele János meccselemzése.

A két zseni 30 fölött is vígan uralja a futballvilágot, mi pedig szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy hétről hétre csodálhatjuk őket.

A Bajnokok Ligájában Ronaldo áll az örökranglista élén a gólokat tekintve (126-112-re vezet Messi előtt), de az idei kiírás gólkirálya szinte biztos, hogy az argentin lesz, akihez a még versenyben lévők közül az Ajax szerb támadó középpályása, Dusan Tadic van a legközelebb.

Már amennyire közelinek lehet nevezni a hatgólos különbséget.

Messi két góljával a Barcelona 3-0-ra nyert a Liverpool ellen az elődöntő első felvonásán, úgyhogy Jürgen Klopp csapatától valami óriási bravúr kellene hazai pályán, hogy ne Messiék kerüljenek az Atlético stadionjában, a Wanda Metropolitanóban esedékes fináléba.

Ha így lesz, akkor folytatódik egy 2014 óta tartó sorozat, azóta ugyanis Messi vagy Ronaldo mindig ott volt az aktuális BL-sorozat legfontosabb meccsén. 2014-ben a Real az Atléticóval döntőzött, emlékezhetünk, sokáig az Atleti vezetett Diego Godín góljával, aztán Sergio Ramos a 90+3. percben egyenlített, és a hosszabbítás már a Realról szólt.

2015-ben a Barcelona volt a soros, a Messi, Neymar, Luis Suárez hármas által húzott csapat 3-1-re verte a Juvét.

2016-ban megismétlődött a Real-Atlético párharc, Ramos megint gólt szerzett, ezúttal viszont a büntetőkre hagyták a döntést a csapatok, az utolsót éppen Ronaldo értékesítette.

2017-ben a Juventus újra megpróbálta az 1996 óta hasztalanul üldözött serleget megkaparintani, de a Real nem engedte ki a kezéből a trófeát, és a 4-1-es eredmény után kevesen emlékeztek arra, milyen jó első félidőt produkált a Juve.

A BL első címvédése után a Real nem állt le, és összejött a triplázás is, bár Ronaldo nem szerzett gólt a tavalyi fináléban, de Gareth Bale ollózós csodája és Loris Karius bakiparádéja még sokáig megmarad.

Egyébként még régebbre is leáshatunk, és azt látjuk, hogy 2008-ban Ronaldó még a MU-val vett részt győztes döntőn a Chelsea ellen, 2009-ben Messi emlékezetes gólt fejelt a MU-nak, elszomorítva ezzel Ronaldót, aztán 2010-ben mindketten tévén nézhettek az Inter-Bayern ütközetet.

2011-ben Messi és a Barca visszatért a döntőbe, és ismét betalált a MU-nak, majd jött két év szünet, 2012-ben a Chelsea ünnepelt a csalódott Bayern-drukkerek előtt, de a bajorok egy évvel később vigasztalódhattak a Dortmund ellen.

Vagyis 2008 óta csak három BL-döntő zajlott le Messi vagy Ronaldo nélkül, és a Bayern mindháromban érdekelt volt.

Olvasói sztorik