Nemzetközi foci bajnokok ligája

Teljesen rápörögtek a hollandok az Ajax meccsére

Televíziós nézettségi rekordot döntött kedden Hollandiában a Tottenham Hotspur-Ajax mérkőzés, amely a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccse volt Londonban.

A Tottenham megúszta a kivégzést, a visszavágón jöhet az all-in
A Realt és a Juvét kiverő Ajax a Tottenham ellen is focisulit tartott a meccs első 20 percében. Az angolok életben maradtak, aztán a visszavágón mindent ki kell adniuk, hátha. Elemzés.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint mintegy 4,1 millióan látták az országban az 1-0-s vendégsikerrel zárult találkozót, amire klubcsapatok esetében még nem volt példa.

Az előző csúcsot 2005 óta a PSV Eindhoven-AC Milan Bajnokok Ligája-elődöntő tartotta, amelyet 3,8 millióan néztek tévén.

Az abszolút országos futballrekord 2014-ben született, amikor a 17 milliós lakosságból csaknem kilencmillióan nézték a válogatottat, amely tizenegyespárbajban alulmaradt Argentínával szemben a brazíliai világbajnokság elődöntőjében.

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés

Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium (London), Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

Tottenham – Ajax 0-1 (0-1)

Tottenham: Lloris – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen (Sissoko, 39.) – Trippier (Foyth, 80.), Eriksen, Wanyama, Rose (Davies, 80.) – Alli, Llorente, Lucas

Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek, Schöne (Mazraui, 65.), De Jong – Ziyech (Hunterlaar, 87.), Tadic, Neres

Gólszerző: van de Beek (15.)

Sárga lap: Tagliafico (30.), Veltman (63.)

Piros lap:

A kiemelt képen Daley Blind és az Ajax játékosai ünnepelnek a Tottenham elleni győzelem után. Fotó: EMMANUEL DUNAND / AFP

Olvasói sztorik