Élő Nemzetközi foci

Parádés meccsen, Messi-varázslattal ütötte ki a Barca a Liverpoolt

A Barcelona nagyot lépett a Bajnokok Ligája-döntő felé, miután hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Liverpoolt az elődöntő első mérkőzésén. A szédületes tempójú találkozón Luis Suárez szerzett vezetést az első félidőben, majd az utolsó negyedórában Lionel Messi döntötte el a meccset a duplájával. Az argentin már 600 gólnál jár a Barcában. A Pooltól, amely Mohamed Szalah révén kapufáig jutott, csoda kellene a visszavágón.

Amióta kiderült, hogy ez a két csapat találkozik egymással a négy között, azóta beszél mindenki előrehozott döntőről, és ez a kijelentés bizony meg is állja a helyét. Nem okozott csalódást a két együttes, amely nagy tempóban esett egymásnak, eleinte pedig úgy tűnt, hogy a Liverpool az, amely nagyobb erőket tud mozgósítani a vezetés megszerzéséért.

A Barca volt aztán, amely a 26. percben előnybe került, egy gyönyörű akció végén, Jordi Alba tökéletes passza után talált be Luis Suárez. Az uruguayinak ez volt az első gólja a BL-szezonban, jobbkor nem is szerezhette volna.

Suárez szerzett vezetést a Barcának:

Volt egy nagy lehetősége a Poolnak az első félidőben, de Sadio Mané a kapu fölé lőtt. Az angolok nem találták el a barcelonai kapit a szünetig, de ezt leszámítva teljesen partnerei volt a Barcelonának.

A második félidőben már megdolgoztatták Marc-André ter Stegent, rögtön a fordulás után volt két lehetősége a vendégcsapatnak, de a német kapus két bravúrt is bemutatott. Ahogy haladt előre a meccs, úgy tűnt egyre veszélyesebbnek a Pool, de aztán Lionel Messi történt.

Az argentin csapatkapitány előbb a 75. percben, egy lécről lecsorgó labdát lőtt közelről a kapuba, majd mintegy 26 méterről talált be védhetetlenül, szabadrúgásból. Ez volt a 600. gólja a Barcában.

Messi első:

És második gólja:

Bár Mohamed Szalah révén volt egy kapufája a Liverpoolnak, a Barca döntethette volna el végleg a párharcot, de két kontrát is elrontottak az utolsó percekben. Azért így is fél lábbal a döntőben vannak, csoda kellene a Liverpooltól, hogy innen megfordítsa a párharcot.

A Barcelona egyébként először tudta hazai pályán legyőzi a Liverpoolt, ez volt az ötödik mérkőzésük a katalán városban.

A másik párharcban az Ajax szerzett előnyt, amely 1-0-ra nyerni tudott a Tottenham otthonában.

22 éves Ajax-játékos intézte el a Tottenhamet a BL-ben
Az Ajax került előnybe a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, miután az első mérkőzésen 1-0-ra legyőzte idegenben a Tottenhamet.

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés

Barcelona (spanyol) – Liverpool (angol) 3-0 (1-0)

Barcelona: Ter Stegen – Roberto (Alena, 94.), Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Vidal – Messi, Suárez (Dembélé, 93.), Coutinho (Semedo, 60.)

Liverpool: Alisson – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner (Origi, 84.), Fabinho, Keita (Henderson, 24.) – Szalah, Mané, Wijnaldum (Firmino, 78.)

Gólszerzők: Suárez (26.), Messi (75., 82.)

Sárga lap: Lenglet (39.), Surez (81.), Alba (86.) illetve Fabinho (81.)

Piros lap:

Fotó: Eric Alonso/MB Media/Getty Images

Messi varázsolt, lehet, hogy a csoda sem segít a Liverpoolon

A Barcelona fél lábbal már a Bajnokok Ligája döntőjében van, miután hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Liverpoolt az elődöntő első mérkőzésén. A szédületes tempójú találkozón Luis Suárez szerezett vezetést az első félidőben, majd az utolsó negyedórában Lionel Messi döntötte el a meccset a duplájával. Az argentin zseni már 600 gónál jár a Barcában. A Pooltól, amely Mohamed Szalah révén kapufáig jutott, csoda kellene a visszavágón. 

Az összefoglaló:

Végleg lezárhatta volna a meccset a Barca

Egy liverpooli szöglet után vezetett kontrát a hazai csapat, hárman támadták a kaput, de már a sokadik keresztpasszukba tud beleérni a liverpooli védelem.

Liverpooli kapufa

Te jó ég, mi volt itt! Majdnem megszerezte a szépítést a Pool! A csereként nemrég beállt Firmino lövése után a gólvonalról sikerült menteni a barcelonai védelemnek, majd Szalah tűzte rá a kipattanót, de a kapufát találta el. Őrület!

Messi olyan gólt lőtt szabadrúgásból, amilyet csak ő tud

Hihetetlen, amit az argentin művel. 26 méterre a kaputól jutott szabadrúgáshoz a Barcelona, középről ráadásul, ez Messi terepe. A csapatkapitány ezután ballal védhetetlen gólt ragasztott a felső sarokba, Alissonnak esélye sem volt. 3-0, a meccs eldőlt, de vajon a párharc is?

A semmiből duplázta meg előnyét a Barca

Már kettővel vezet a Barcelona! Kicsit tologatta a labdát a hazai csapat, majd egy ütemváltás után Sergi Roberto passzolt Suárezhez, akinek a lövése a lécen csattant. Viszont ki más, mint Messi érkezett a kipattanóra, mellre vette a labdát, majd az üres kapuba passzolt. 2-0!

Vihar előtti csend?

A Barca mintha egy kicsit visszavett volna, miközben a Pool bár menne előre, a pálya utolsó harmadában azért vannak gondok a passzokkal. Persze lehet csak az utolsó nagy roham előtt van egy kis erőnyerő időszak mindkét oldalon.

Vidal vajon mire gondolt?

Messi fantasztikus labdával ugratta ki Vidalt, aki azonban nem is a kaput nézte, mindenképpen passzolni akart, pedig már ő maga is ziccerben volt. Így iszont a liverpooli védők közbeléptek, és bár szögletet rúghatott a Barca, Lenglet ponttlan fejesével elszállt a lehetőség.

Tervezni sem lehetett volna szebb támadást

Szalah kapott zseniális labdát a jobb szélen, gyönyörűen levette, majd párat tolt rajta és középre passzolt. Ott Wijnaldum érkezett, a hollandnak azonban volt annyi lélekjelenléte, hogy a lábai között átengedte a labdát, így Milner lendületből érkezve bombázhatott, más kérdés, hogy a kapu közepét célozta, Ter Stegen így magabiztosan védett. Szép volt, na.

Ter Stegen-percek Barcelonában

A német válogatott kapustól most már viszont tényleg brvúr kellett, Szalah lódult meg a rám jellemző módon majd egy nagyon okos, laposan a hosszú alsó sarok felé tartó lövést engedett meg, Ter Stegen piszkálta ki a labdát szögletre.

Óriási Ter Stegen-védés

Szalahnak kellett a védőkkel birkóznia, majd Wijnaldumhoz passzolt, aki egy rossz labdakezelés miatt nem tudott rendesen kapura fordulni. Így is meg tudta játszani Milnert, aki jobbal tekert kapura 15-16 méterről, a Barca kapusa a levegőben úszva hárított. Az ő szintjén ez inkább volt látványos, mint bravúr, de azért jól mutatott.

És akkor itt is van a második félidő

Nincs csere egyik oldalon sem, igaz, a Poolnak egyet már kellett váltani az első félidőben, miután Keita megsérült. A Barca indította útjára a labdát, mi pedig azt kívánjuk mindannyiunknak, hogy a második félidő se legyen rosszabb, mint amilyen az első volt.

Egy kis statisztika

Nem sok választja el a csapatoka, egy gól. Viszont a Pool nem talált kaput az első félidőben.

Csúcsfutball a négyzeten

Vége az első félidőnek és azt kell mondjuk, nem hiába vártuk ezt a mérkőzést. Egészen elképesztő tempó van végig, a játék hullámzó, de abban az értelemben, hogy hol az egyik, hol a másik csapat támad, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket. Eddig egy gólt láttunk, azt Suárez szerezte a 26. percben, az uruguayi parádés támadás végén juttatta előnybe a Barcelonát.

Vajon lesz liverpooli válasz? Hamarosan megtudjuk. Szünet.

Messi most lapot követel Milnernek

Az angol középpályás a kelelténél jóval keményebben lépett oda a hazai támadónak úgy, hogy a labda megszerzésére semmi esélye sem volt. Messi elég látványosat esett, majd a játékvezetőnek mutogatva követelt sárgát Milnernek, aki végül csak szóbeli feddést kapott. Milner aztán kezet nyújtott Messinek, de ő inkább a sérelmeit osztotta meg a középpályással.

Az a Messi-passz...

Egy combmagasságban lőtt passzt tett le a levegőben úszva sarokkal Suáreznek, más kérdés, hogy a támadás során aztán elhagyta a labdát a Barcelona. Kár, hogy ebből a félidőből már csak öt (plusz pár) perc van már csak vissza.

Suárez, a gólgyáros

Az uruguayi csatár eddig mind az öt szezonjában elért a legalább 25 gólt, amióta a Barcelonába igazolt. Mondhatni, megérte az árát.

Viszont ebben az idényben a BL-ben először volt eredményes, a 36. lövéséből. Ez már nem olyan jó mutató:

Mané hagyja ki a liverpooli ziccert

Merthogy a Liverpool próbálja a lehető leghamarabb ledolgozni a hátrányát, emiatt valami eszeveszett tempót diktál mindkét csapat. Mané az imént zseniális kiugratást kapott, de a liverpooli támadó csúnyán fölé lőtt. Ebben sokkal több volt. Mindenesetre nem unatkozunk.

Parádés támadás után vezet a Barcelona

Lógott a levegőben, hogy valamelyik csapat gólt szerez, a Barcelona volt az! A bal szélen járatta a labdát a Barcelona, majd Jordi Alba tökéletes labdát tett be a védők mögé, Suárez remek ütemben lépett ki és becsúszva a hálóba lőtt. 1-0!

Olvasói sztorik