Nemzetközi foci

„A Real Madrid 500 millió eurót költhet el a nyáron”

Még hat bajnoki meccs van hátra a szezonból Real Madrid számára, de mivel a Bajnokok Ligájából és a hazai kupából már egy ideje kiestek, a La Ligában pedig 13 pont a hátrányuk a Barcelona mögött, érthetően már a következő szezonra koncentrál Zinedine Zidane edző és a vezetőség.

A hazai szurkolói portál, a penamadridista.hu szúrt ki egy friss és érdekes nyilatkozatot a csapat korábbi edzőjétől, az egy éve visszavonult, 72 esztendős Fabio Capellótól.

Jól informált forrásokból tudom, hogy a Real Madrid 500 millió eurót költhet el a nyáron. Zidane és a vezetőség dönti el, kikre szánják ezt az összeget. Nevekről nincs tudomásom.

Ekkora összegből már tényleg összejöhet az az álomcsapat, amit megálmodtak Zidane-nak.

De hogy mégis kik jöhetnek? A teljesség igénye nélkül:

  • A Marca szerint Zidane első számú jelöltje Paul Pogba a középpálya megreformálására, ám a vezetőség nem ért egyet a francia tréner nézeteivel. A klub szerint Pogba remek játékos, ám nem olyasvalaki, aki képes mérkőzéseket eldönteni. A vezetőség értékeli a játékos közeledését a klubhoz, de túlságosan magas összegnek tartják a kivásárlási árát, amely 150 millió euró körül mozog.
  • Az AS információi szerint a Real vezetősége folyamatosan tárgyal a Chelsea képviselőivel Eden Hazard átigazolása kapcsán. A londoni klub 113 millió eurót szeretne kapni a belga szélsőért, ám a madridiak legfeljebb 90 millió eurót lennének hajlandóak fizetni a játékosért, akinek szerződése jövőre lejár jelenlegi klubjával. A hírek szerint jó esély van arra, hogy közeledjenek az álláspontok, hiszen a Chelsea is szeretne a játékos pótlására koncentrálni.
  • A Marca jelentette azt is, hogy Christian Eriksen Zidane döntésére vár. A dán középpályás még mindig nem fogadta el szerződéshosszabbítási ajánlatát a Tottenhamnél, mert a célja továbbra is az, hogy a Real játékosa legyen. Klubja tavaly ilyenkor 150 millió euróban határozta meg a kivásárlási árát, ám szerződése lejártának közeledtével ez az összeg jelentősen csökkenhet.

Címlapkép: ImagineChina/AFP

Olvasói sztorik