Nemzetközi foci bajnokok ligája

Páros lábbal szálltak Guardiolába a BL-kiesés után

Bele fog telni még egy kis időbe, amíg Manchesterben kiheverik a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját. A City ugyan korán vezetést szerzett, de a Spurs fordított, majd innen került ismét előnybe a házigazda – öt gól esett 21 perc alatt. A folytatásban aztán Pep Guardiola csapata volt fölényben, úgy tűnt, le is zárja a párharcot, de a videóbíró kétszer is a londoniakkal volt, akik 4-3-as vereségük ellenére, idegenben lőtt több góllal jutottak be a négy közé, ahol majd az Ajaxszal találkoznak.

Guardiola: Ez kegyetlen volt
Szerinte már az elődöntő is irreális elvárás volt csapatával szemben.

Guardiola még a barcelonai évek alatt kétszer is BL-t nyert, azóta viszont sem a Bayern Münchennel, sem a Manchester Cityvel nem tudott a csúcsra érni a legrangosabb kupasorozatban, noha aktuális csapatait mindig az egyik legnagyobb esélyesnek tartják. Sőt, míg karrierje első hét szezonjában elődöntőzött a BL-ben, a legutóbbi három évben a négy közé sem sikerült odaérnie.

A holland válogatottal Európa-bajnok Ruud Gullit a beIN Sportsnak megszakértette a dolgot: szerinte Lionel Messi nélkül nem megy Guardiolának.

Most nincs ott neki Messi, ami azért nagy különbség, régen sok mérkőzést hozott neki. A Bayernnel is közel járt a döntőhöz, többször is, de valami hiányzott. Sajnálom azért. A Bayern Münchennel megnyerni a német bajnokságot az nem eredmény. Ismerem Pepet, tudom, hogy újra BL-t akar nyerni, de összevásárolt csapattal nem lehet. Látom rajta a szenvedélyt, az elhivatottságot, nagy pofon ez most a csapata számára

mondta Gullit.

Eredmények – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók

Mancheseter City (angol)-Tottenham Hotspur (angol) 4-3 (3-2)
gólszerzők: Sterling (4., 21.), B. Silva (11.), Agüero (59.), illetve Szon (7., 10.), Llorente (73.)
Továbbjutott: a Tottenham, 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

FC Porto (portugál)-Liverpool FC (angol) 1-4 (0-1)
gólszerzők: Militao (69.), illetve Mané (28.), Szalah (65.), Firmino (77.), Van Dijk (84.)
Tj.: a Liverpool, kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel. 

Olvasói sztorik