Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola: Ez kegyetlen volt

A szezon legőrültebb mérkőzése után a Tottenham Hotspur jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A Manchester City elleni visszavágó már eleve úgy indult, hogy arról még sokáig fognak beszélni (21 perc alatt esett öt gól), de aztán a hajrában még lehetett fokozni a dolgokat, amikor a videóbíró segítségével előbb megadták Fernando Llorente találatát, majd az utolsó percekben, amikor a manchesteriek épp ünnepeltek, elvették Raheem Sterling gólját les miatt – mindkettő jó döntés volt.

Négy gól is kevés volt a Manchester Citynek a BL-elődöntőhöz
Őrült tempóban potyogtak a gólok az első félidőben, a döntés mégis az utolsó percekre maradt.

A City így hiába nyert 4-3-ra, idegenben lőtt több góllal a Tottenham lépett tovább.

Pep Guardiola, a City menedzsere nem akarta elhinni, amit látott, volt olyan pillanata is a mérkőzésnek, amikor térddel rogyott a fűre és a kezei közé temette az arcát. Nem meglepő ezek után, hogy mit nyilatkozott a meccs után:

Ez kegyetlen volt, de nem tehetünk mást: el kell fogadnunk

mondta a katalán szakember, akit természetesen a játékvezetői döntésekről is kérdeztek.

Támogatom a VAR-t, de talán volt olyan kameraállás, ahol látszott, hogy Llorente kezéről pattant a labda a kapuba. A les? A fair labdarúgás híve vagyok, a játékvezetőknek szüksége van segítségre olykor. Ha les, akkor les. Mit tehetnék?

Az összefoglaló:

Bár a Manchester Cityt mindenki a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb esélyesének tartott, Guardiola úgy véli, hogy nem volt reális elvárás velük szemben az elődöntő sem, mivel a klub eddig mindössze volt a négy között.

Hihetetlen este volt, de a futball már csak ilyen, kiszámíthatatlan. Hibáztunk, de az egész sorozatban túl sokszor bűnhődtünk emiatt, mi meglőttük azokat a gólokat, amik kellettek. Sajnos nem lett happy end a vége.

A Tottenham a címvédő Real Madridot és a Juventust is búcsúztató Ajaxsszal találkozik majd az elődöntőben, míg a másik ágon a Barcelona-Liverpool párosítás döntőnek is simán elmenne.

Eredmények – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók

Mancheseter City (angol)-Tottenham Hotspur (angol) 4-3 (3-2)
gólszerzők: Sterling (4., 21.), B. Silva (11.), Agüero (59.), illetve Szon (7., 10.), Llorente (73.)
Továbbjutott: a Tottenham, 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

FC Porto (portugál)-Liverpool FC (angol) 1-4 (0-1)
gólszerzők: Militao (69.), illetve Mané (28.), Szalah (65.), Firmino (77.), Van Dijk (84.)
Tj.: a Liverpool, kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel. 

Olvasói sztorik