Nemzetközi foci

Az Arsenal, a Chelsea és a Valencia is kettős győzelemmel EL-elődöntős

A Praha nagyot küzdött, de a Stamford Bridge-en lőtt három gól is kevés volt. A Benfica kétgólos előnye elfogyott Frankfurtban.

Csütörtök este egyidőben rendezték az Európa Liga-negyeddöntő négy visszavágóját: az olasz Napoli, az angol Arsenal és Chelsea, a spanyol Valencia és Villarreal, a német Eintracht Frankfurt, a portugál Benfica és a cseh Slavia Praha harcolt a négy kiadó elődöntős helyért.

A Chelsea gyorsan dűlőre vitte a dolgot: a 17. percben már 3-0-ra vezetett a Praha ellen, a bombaformában játszó Pedro úgy lőtt gólt, ahogy csak akart – igaz, ebben az ellenfél peches játékosa is óriási segítségére volt. A szünetben már 4-1-re vezetett az angol klub, a csehek azonban Petr Sevcik gyors duplájával visszajöttek a meccsbe (4-3). Ennél többre azonban nem futotta a vendégektől: kétszer verte egy góllal ellenfelét a Chelsea, így készülhet az elődöntőre.

A Napoli szerezte a meccs első gólját az Arsenal elleni visszavágón, de azt les miatt nem adta meg a játékvezető – centiken múlt az olaszok szépítése, akik 2-0-s hátrányból várták a visszavágót. Nem sokkal később Alexandre Lacazette majd’ 30 méterről vette célba a Napoli kapuját szabadrúgásból: az londoniak ásza jól mérte fel, hogy az olaszok kapusa gyakorlatilag saját sorfala mögé állt be, és higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. Ezzel összesítésben már 3-0-ra vezetett a londoni együttes – a vége 1-0 maradt, összesítésben 3-0.

A Valencia és a Frankfurt is otthon nyert 2-0-ra – előbbinek ez biztos továbbjutást ért a Villarreal ellen, utóbbi pedig ledolgozta hátrányát a Benfica elleni párharcban, és 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal jutott tovább.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók

Napoli–Arsenal 0-1 (0-1)
Gólszerző: Lacazette (36.)
Továbbjutott: Arsenal (3-0)

 

Valencia–Villarreal 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Latorre (13.), Parejo (54.)
Továbbjutott: Valencia (5-1)

 

Eintracht Frankfurt–Benfica 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Kosztics (37.), Rode (67.)
Továbbjutott: Frankfurt (4-4), idegenben lőtt több góllal

 

Chelsea–Slavia Praha 4-3 (4-1)
Gólszerzők: Pedro (5., 27.), Deli (öngól, 10.), Giroud (17.), illetve Soucek (26.), Sevcik (51., 54.)
Továbbjutott: Chelsea (5-3)

Kiemelt kép: Andreas Solano/AFP

Olvasói sztorik