Nemzetközi foci sport

Hat meccset ér mások leköpése Németországban

Óriási botrányt hozott össze Santiago Ascacíbar, a Stuttgart futballistája. A szombati Bundesliga-fordulóban ugyanis az argentin középpályása annyira elveszítette önuralmát, hogy dühében leköpte a Bayer Leverkusen játékosát, Kai Havertzet. Az eset után persze azonnal villant neki a piros lap, csapata pedig 1-0-ra kikapott.

Mivel kiállítás sorsára jutott, a fegyelmi bizottság soros ülésén megvitatták, mi legyen Ascacíbar büntetése, végül arra jutottak, hogy május 25-ig, tiltják el, vagyis hat meccset hagy majd ki. Mindez azt jelenti, hogyha a Stuttgart marad a Bundesliga 16. helyén, akkor bizony az első osztályozóról is lemarad, mivel a német bajnokságból öt forduló van hátra.

Érdekes lehet a döntés az angolok számára is, mivel a Liverpool játékosát, Fabinhót azzal vádolják, hogy ellenfelére fújta az orrát, a németek pedig kvázi “beárazták” az ilyen jellegű eltiltást.

Nyitókép: TF-Images/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!