Nemzetközi foci

Ripityára tört az arca, miután ellenfele lefejelte

Skócia híres arról, hogy rettentő keményen játsszák a futballt és ezt támogatják a játékvezetők is a mérkőzéseken. Ennek nem egyenes következménye ugyan az a brutális jelenet, ami a Celtic-Aberdeen FA Kupa-elődöntőben történt vasárnap, de jó példája annak, hogyan mennek bele a skótok egy párharcba.

A mérkőzés 36. percében, még 0-0-s állásnál ugrott fel Ryan Christie és Dominic Ball fejelni. A gond csak az volt, hogy utóbbi pocsékul időzített és a Celtic játékosának arcát fejelte le tiszta erőből a labda helyett. Christie földet éréskor is beütötte a fejét, végül hordágyon kellett levinni a pályáról.

A meccset egyébként 9 emberrel fejezte be az Aberdeen, így aztán nem meglepő módon 3-0-ra kikapott. A balesetről mindenki úgy vélekedik, hogy nem szándékosan emberre ment Ball, aki ennek ellenére megérdemelte a sárga lapját, amivel őt állították ki elsőként. Christie az elődöntő után skóthoz méltó módon vette tudomásul a sérülést: az Instagram-oldalán viccelődött vele.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ryan Christie (@ryanchristie2) által megosztott bejegyzés, Ápr 15., 2019, időpont: 1:46 (PDT időzóna szerint)

Pedig nagyon is komoly a helyzete középpályásnak, az orvosi vizsgálatok szerint számtalan helyen eltörtek az arccsontja, különösen a szemgödre bánta az esetet, ez a fenti képen is jól látszik. Csütörtökön műtik majd Christie-t, aki maszkban ugyan, de május 25-én, a Hearts elleni döntőben már pályára lépne.

A Celtic vezetőedzője, Neil Lennon azt is elárulta, hogy számít rá a fináléban.

Nyitókép:  Mark Runnacles/Getty Images

Olvasói sztorik