Nemzetközi foci

Dárdai: Még nem mondták, hogy elégedetlenek velem

Dárdai Pál vezetőedző a Hertha BSC labdarúgócsapatának hullámvölgye ellenére azt mondja, nyugodt és harcosnak érzi magát, írja az MTI. A berliniek a múlt hétvégén sorozatban ötödször kaptak ki a Bundesligában, ezt követően több újság arról írt, hogy a napjai meg vannak számlálva, hamarosan, de legkésőbb az idény végén menesztik.

Jókedvűen végzem a munkámat. Minden nap szórakoztató számomra addig, amíg érzem a játékosok, a menedzser és az elnök bizalmát. És ha már nincs meg a bizalom, arról az embernek tudnia kell, akkor le kell ülni és meg kell beszélni a dolgokat. Jelenleg még élvezem a bizalmat

– mondta hétfőn a 43 éves Dárdai.

Állítólag már Dárdai utódját keresi a Hertha
Zsinórban öt vereségnél jár a berlini csapat, a vezetőség váltani szeretne a Kicker szerint.

A fővárosi együttes a stabil őszi szezon után tavasszal jóval gyengébben teljesít, jelenleg a 11. a tabellán, és nagyon távol került attól a céltól, hogy az első tíz között zárjon. A Bild és a Kicker szerint az egyesület vezetése már el is kezdte keresni az új vezetőedzőt.

A menedzsertől még nem hallottam, hogy elégedetlen lenne velem. Ha mégis így lenne, azt nyugodtan elmondhatná, és mások is. A jogos kritikát nagyon jól kezelem

– fogalmazott Dárdai, akinek csapata vasárnap a sereghajtó Hannovert fogadja a Bundesligában, az összecsapás remek javítási lehetőséget kínál.

Január végén Michael Preetz klubmenedzser még azt jelentette be, megállapodott Dárdaival a folytatásról, hogy további egy évig ő lesz az első csapat vezetőedzője. A posztot 2015 februárja óta betöltő magyar trénernek különleges, határozatlan idejű szerződése van a Herthánál, amennyiben a proficsapatnál váltás lesz, visszatérhet az utánpótlásba.

Fotó: UWE ANSPACH / DPA

Olvasói sztorik