Nemzetközi foci

A Real nem viccel: ennyi pénzt ki tud kifizetni Bale-ért?

Hét meccs van hátra a spanyol bajnokságból, ideális esetben ennyi találkozót teljesíthet még a Real Madrid mezében Gareth Bale. A Real vezetősége úgy döntött, eladja a walesi szélsőt, aki a tavalyi BL-döntő hőse volt, idén mégsem tudott igazán vezére lenni a csapatnak, pedig Cristiano Ronaldo távozása után ő lehetett volna az egyik, aki a sereg élére áll.

Florentino Pérez, a Real elnöke már korábban is jelezte, mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki meg akarja venni Bale-t, és az As nevű lap már a pontos összeget is megszellőztette, eszerint 130 millió euró alatt nem áll szóba a kérőkkel a spanyol klub.

Csak viszonyításképpen: a Bale-nél öt évvel idősebb, jóval gólérzékenyebb és kevésbé sérülékenyebb Ronaldót 117 millióért adta el a Real a Juventusnak. Persze érthető, hogy Pérez jó pénzért akar túladni Bale-en, mivel valahonnan bevételre is szert kell tenni, ha már Zinédine Zidane-nak be lett ígérve, hogy 500 millióért vásárolhat a nyáron.

Az igazi problémát Bale fizetése okozhatja az As szerint, mivel évi 15 millió eurót keres, ami az adókkal együtt majdnem a duplája, ilyen mértékű kiadást pedig csak négy-öt klub engedhet meg magának.

A walesi 2013 augusztusában 101 millió euróért érkezett a Realhoz, amivel akkor a világ legdrágább játékosának számított.

Gyakorlatilag mindent megnyert a Reallal, vbajnokságot, kupát, spanyol és európai Szuperkupát, klubvilágbajnokságot, no meg négy BL-t, összesen 14 nagy diadalnak volt részese.

227 meccsen 102 gólt szerzett, köztük olyan fontosakat, mint a 2014-es BL-fináléban az Atlético elleni fejes a hosszabbításban, vagy a tavalyi fináléban, a Liverpool ellen az a fantasztikus ollózás, ami a futballtörténelem egyik legszebbje.

De a góljai mellett a sérüléseire is emlékezni fognak a Real-drukkerek, mivel összesen 22 alkalommal fordult vele elő, hogy az edzések helyett az orvosi szobát látogatta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik