Nemzetközi foci sport

A Real nem viccel: ennyi pénzt ki tud kifizetni Bale-ért?

Hét meccs van hátra a spanyol bajnokságból, ideális esetben ennyi találkozót teljesíthet még a Real Madrid mezében Gareth Bale. A Real vezetősége úgy döntött, eladja a walesi szélsőt, aki a tavalyi BL-döntő hőse volt, idén mégsem tudott igazán vezére lenni a csapatnak, pedig Cristiano Ronaldo távozása után ő lehetett volna az egyik, aki a sereg élére áll.

Florentino Pérez, a Real elnöke már korábban is jelezte, mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki meg akarja venni Bale-t, és az As nevű lap már a pontos összeget is megszellőztette, eszerint 130 millió euró alatt nem áll szóba a kérőkkel a spanyol klub.

Csak viszonyításképpen: a Bale-nél öt évvel idősebb, jóval gólérzékenyebb és kevésbé sérülékenyebb Ronaldót 117 millióért adta el a Real a Juventusnak. Persze érthető, hogy Pérez jó pénzért akar túladni Bale-en, mivel valahonnan bevételre is szert kell tenni, ha már Zinédine Zidane-nak be lett ígérve, hogy 500 millióért vásárolhat a nyáron.

Az igazi problémát Bale fizetése okozhatja az As szerint, mivel évi 15 millió eurót keres, ami az adókkal együtt majdnem a duplája, ilyen mértékű kiadást pedig csak négy-öt klub engedhet meg magának.

A walesi 2013 augusztusában 101 millió euróért érkezett a Realhoz, amivel akkor a világ legdrágább játékosának számított.

Gyakorlatilag mindent megnyert a Reallal, vbajnokságot, kupát, spanyol és európai Szuperkupát, klubvilágbajnokságot, no meg négy BL-t, összesen 14 nagy diadalnak volt részese.

227 meccsen 102 gólt szerzett, köztük olyan fontosakat, mint a 2014-es BL-fináléban az Atlético elleni fejes a hosszabbításban, vagy a tavalyi fináléban, a Liverpool ellen az a fantasztikus ollózás, ami a futballtörténelem egyik legszebbje.

De a góljai mellett a sérüléseire is emlékezni fognak a Real-drukkerek, mivel összesen 22 alkalommal fordult vele elő, hogy az edzések helyett az orvosi szobát látogatta.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!