Nemzetközi foci sport

Minden tisztségéről lemondott az adócsaló német sportvezető

Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) volt elnöke szerdán lemondott az európai szövetség (UEFA) alelnöki posztjáról, és a nemzetközi szövetség (FIFA) vezetőtestületében betöltött tagságáról is.

Elsősorban az UEFA jó hírnevének védelme miatt döntöttem így, de a nagyobb átláthatóságra és a jobb ügyvezetésre törekvő FIFA-t sem akarom terhelni

– nyilatkozta Grindel, aki múlt kedden mondott le a DFB elnöki tisztségéről.

Az ügy hátterében az áll, hogy a Spiegel magazin közzétette: az 57 éves sportvezető a DFB médiamenedzsmentjének felügyelőbizottsági elnökeként 78 ezer eurónyi (24,5 millió forint) jövedelmet nem vallott be 2016-ban és 2017-ben. Emellett a Bild szerint elfogadott egy luxuskarórát Grigorij Szurkisz volt ukrán szövetségi elnöktől, ezt Grindel később beismerte, és hatezer euróra (1,9 millió forint) becsülte az óra értékét.

Nyitókép: Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!