Nemzetközi foci sport

Nagy visszatérő ült le a Fiorentina kispadjára

Közel négy év után visszatér a Fiorentina kispadjára Vincenzo Montella, aki a kedden távozott Stefano Pioli helyét veszi át.

A firenzei gárda vezetőedzői posztjáról Pioli azután mondott le, hogy a 19. Frosinonétól elszenvedett vasárnapi vereséggel hat mérkőzésre nyúlt a csapat nyeretlenségi sorozata, és a bajnokságban elveszítette reális esélyét, hogy nemzetközi kupaszereplést érő helyen végezzen.

A szerdán kinevezett Montella korábban 2012 és 2015 között három szezonon át vezette a Fiorentinát, amellyel mindannyiszor a negyedik helyen végzett a bajnokságban, 2014-ben az Olasz Kupa döntőjébe, míg a következő idényben az Európa-liga elődöntőjébe jutott.

Sajtóhírek szerint a klub a következő szezon végéig szóló szerződést kötött a 44 éves trénerrel, aki az AC Milannal, a Sampdoriánál és a Sevillánál dolgozott 2015 nyara óta, játékosként pedig az AS Roma legendája, a 2001-es bajnokcsapat tagja volt.

Címlapkép: AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!