Nemzetközi foci sport

José Mourinho bejelentkezett a Bundesligába

A portugál sztáredző szétdicsérte a német bajnokságot, a Bayernt és a Dortmundot.

December 18-a óta nincs csapata José Mourinhónak, a világ egyik legjobb futballedzőjének – akkor rúgták ki őt a Manchester Unitedtől. Az 56 éves szakember azóta saját bevallása szerint három-négy ajánlatra is nemet mondott, mert azok nem feleltek meg az igényeinek.

Most viszont nyilatkozott, és a Sport Bild interjújában agyondicsérte a Bundesligát. Szerinte a Bayern München a nemzetközi labdarúgás egyik óriása, de csodálja a Borussia Dortmundnál zajló szakmai munkát is.

Elismerően nyilatkozott Niko Kovacról, a Bundesligában címvédő és listavezető bajor együttes vezetőedzőjéről, akit már első találkozásukkor megkedvelt: „úgy éreztem, hogy sok mindenben azonosan gondolkodunk és kölcsönös tisztelettel viszonyulunk egymáshoz”. Mourinho hozzátette, „őszintén reméli”, hogy Kovac megtarthatja majd a müncheni vezetőedzői posztot, mert „nagyon keményen dolgozott azért, hogy erre a szintre eljusson”.

A születése egy csoda volt, de ő lesz-e vajon az olasz foci megváltója?
A 19 éves Moise Kean március óta ontja a gólokat, és ez elég volt ahhoz, hogy felpezsdítse a kissé punnyadt és egyhangú olasz futballt.

A portugál tréner ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Borussia Dortmund szakmai munkáját is csodálja. „És azt is, hogy versenybe szállnak egy ilyen óriással, mint a Bayern München” – fogalmazott.

A bajnokságot a középcsapatok kiegyensúlyozott küzdelme miatt nagyra becsüli: „teltházas stadionok, kiváló szervezés, nagyon jó taktikai húzások a legtöbb csapatnál – meglehetősen érdekesnek találom a Bundesligát”.

Mourinho az FC Portóval aratott 2004-es Bajnokok Ligája-győzelem után dolgozott a Chelsea-nél, az Internazionalénál – amellyel szintén BL-t nyert – és a Real Madridnál is, ebben az időszakban húsz trófeát nyert. Legutóbb a Manchester Unitedet irányította.

A Bundesligában még nem dolgozott, ám a nyilatkozata alapján nem lenne meglepő, ha egyszer erre is sor kerülne. Egyébként nemrég a francia Olympique Lyon is szóba került vele kapcsolatban.

Címlapkép: AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!