Nemzetközi foci

Hertha: „Dolgozzon bárhol a futballban, megköszönhetik az ember munkáját”

Dárdai Pál és az edzői stáb helyzetéről beszélt Petry Zsolt, a berliniek kapusedzője.

Mi is megírtuk, hogy a sorozatban négy bajnoki vereség után Dárdai Pál menesztéséről cikkeznek Németországban. A Hertha magyar vezetőedzője a morgenpost.de szerint a szezon végén nagyobb eséllyel távozik a berliniek kispadjáról, minthogy a 2019–2020-as bajnokságot is vele kezdi el a csapat.

Habár megingott Dárdai és stábja alatt a kispad, ka­pus­edzője, Petry Zsolt azért bizakodó, ez derül ki a Borsnak adott interjújából. Szóba került a pletyka, miszerint megromlott Dárdai és Michael Preetz sportigazgató viszonya.

Volt ugyan némi vita, de ez azért erős túlzás. A jó őszi szezon után most lecsúsztunk a tabellán. Mindenki az okokat keresi

– mondta Petry.

– Sajnos, váratlan sérülések és formahanyatlások jelentkeztek. És mindenki azt remélte, az 5–6. hely körül végzünk – nos, ez nem reális. Inkább a 9–12. hely valamelyike az. Ebből eredhetnek a nézeteltérések.

Maguknak tették magasra a mércét, amikor két egymást követő szezonban sikerült a tabella elején zárniuk.

– Akkor minden összejött, bejöttek Pali taktikai húzásai, és jöttek az eredmények, a bravúrgyőzelmek. Most fordult a kocka, és nehéz visszatérni a realitás talajára. De hiszem, hogy sikerül. Vereség soha nem jön jókor, pláne nem sorozatban négy. Ez az önbizalmat is visszaveti.

A játékosokkal azért jóban van Dárdai? – kérdezték a kollégáját.

– Mondhatni. Persze, aki nem játszik, olykor duzzog, de ez így van a világ összes csapatánál. Ám, ha a kérdése arra irányult, nem akarják-e megfúrni, arra határozott nem a válaszom.

A kapusedző hozzátette, „csúnya dolog a munkáját nagy alázattal végző emberrel szemben bulvárhíreket piacra dobni”, de emellett tudja, „dolgozzon bárhol bárki a futballban, megköszönhetik az ember munkáját. Csak az eredmények számítanak”. 

Címlapkép: Twitter

Olvasói sztorik