Nemzetközi foci

Edzőváltás, amely meghatározhatja Szoboszlai karrierjét

A német Bundesligában folytatja Marco Rose.

Marco Rose lesz a következő idénytől a Borussia Mönchengladbach vezetőedzője. A német klub múlt kedden jelentette be, hogy Dieter Hecking a szezon végén távozik, szerdán pedig megnevezték az utódját, aki nem más, mint a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Salzburg jelenlegi trénere (miért ne vihetné magával a magyar foci legnagyobb reménységét?).

A 42 éves Rose a Salzburg juniorcsapatával megnyerte 2017-ben az ifjúsági Bajnokok Ligáját, 2018-ban pedig bajnok lett a felnőtt együttessel és elődöntőbe jutott az Európa Ligában.

Ezzel a kezdővel megéghet a Barca az Old Traffordon?
A Man. United még sohasem vesztett otthon a katalánok ellen.

Az 54 éves Hecking 2016 decemberében vette át az együttes irányítását, s tavaly decemberben még 2020 júniusáig szóló szerződéshosszabbítást jelentettek be a felek – írja az MTI.

A mostani szezon első fele remekül sikerült a Mönchengladbachnak, a német bajnokság félidejében a harmadik helyen állt a Borussia Dortmund és a Bayern München mögött. A tavaszi folytatás azonban már kevésbé volt sikeres, már csak ötödik a csapat, azaz nem áll Bajnokok Ligája-indulást érő helyen.

Nyitókép: Josef Bollwein/SEPA.Media /Getty Images

Olvasói sztorik