Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Ezzel a kezdővel megéghet a Barca az Old Traffordon?

A Man. United még sohasem vesztett otthon a katalánok ellen.

Jön a nagyon várt BL-csata: szerda este (21.00, tv: M4 Sport) Manchesterben lép pályára a trónkövetelő FC Barcelona. A negyeddöntő első felvonása szinte megtippelhetetlen, a két együttes egymás elleni mérlege kiegyenlített: tétmérkőzésen négy döntetlen mellett az angolok háromszor, a spanyolok négyszer győztek.

A legutóbbi két összecsapást viszont a Barcelona nyerte meg két góllal, ráadásul mindkettő BL-döntő volt – derül ki az MTI beharangozójából. A 2009-es, római fináléban 2–0-ra bizonyult jobbnak a katalán gárda, amely két évvel később a Wembleyben 3–1-re diadalmaskodott.

Egész szezonra kidőlt a Tottenham legnagyobb sztárja
Megírtuk: kisebb meglepetésre a Tottenham Hotspur várhatja kedvezőbb helyzetből a Bajnokok Ligája angol negyeddöntőjének visszavágóját, miután 1-0-ra

A Manchester United erőt meríthet abból, hogy hazai környezetben még sosem vesztett a Barcelona ellen (két-két győzelem és döntetlen).

Mint írtuk, Ernesto Valverde adott esetben bevetheti a „csodafegyverét”, a sérüléssel bajlódó Ousmane Dembélé is bekerült a 22 fős keretbe. A Barcelona január 23-án, Sevillában veszített legutóbb, a spanyol Király Kupa negyeddöntőjének első felvonásán 2–0-ra, de a hazai 6-1-es győzelemmel végül biztosan lépett tovább. Az azóta lejátszott 16 tétmérkőzés közül 11-t megnyert öt döntetlen mellett.

A várható kezdőcsapatok a Whoscored szerint fotó: whoscored.com

A manchesteri együttes a bravúros továbbjutást érő 3–1-es párizsi BL-győzelem után elveszítette azt a fonalat, amelyet addig heteken át, Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző december közepi kinevezése óta biztosan a kézében tartott. Azóta négy mérkőzéséből hármon maradt alul, egyszer az Arsenallal, kétszer a Wolverhamptonnal szemben.

A várható kezdőcsapatok az As szerint fotó: as.com

Nyitókép: OLI SCARFF / AFP

Olvasói sztorik