Nemzetközi foci sport

Élvonal: kézigránátot találtak egy holland focicsapat lelátóján

Kézigránátot találtak az ADO Den Haag stadionjának hazai szektorában, írja a Nederlandse Omroep Stichting. A szerkezetet a holland klub egyik alkalmazottja találta meg kedd délelőtt az egyik ajtóra ragasztva.

A gránát mellett három vörös X-et festettek az ajtóra, ami valószínűleg Amszterdamra, pontosabban a város címerére utal, ezért az Ajax drukkereit okolják a történtekért.

Az ügy előzménye, hogy februárban az amszterdami Dokwerker szobrot sárgára és zöldre festették ismeretlen tettesek, a holland rendőrség szerint ADO-szurkolók.

Érdemes megjegyezni, hogy a két klub rajongói az 1980-as években többször is összecsaptak, mindig is feszült volt a két tábor viszonya.

Nyitókép: Soccrates/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!