Nemzetközi foci

A holland klublegenda nyáron otthagyja csapata kispadját

Meglepő bejelentést tett Giovanni van Bronckhorst a szezon végén távozik a Feyenoord labdarúgócsapatának kispadjáról, miután több mint négy éven át irányította a holland együttest. A szakember igazi ikonnak számít a klubnál, ráadásul régóta várt sikereket hozott Rotterdamba, így nagyon komoly érvágás ez a csapatnak.

Van Bronckhorst 2011-ben, Ronald Koeman vezetőedző segítőjeként dolgozott a Feyenoordnál, majd a tartalékcsapatot irányította. Fred Rutten 2015 márciusában történt távozását követően nevezték ki az első csapat élére, amellyel első teljes idényében megnyerte a Holland Kupát, sőt 2018-ban újfent elhódította ezt a serleget.

Legnagyobb sikereként 2017-ben bajnoki címhez segítette szeretett egyesületét, amely 18 éves kihagyás után ünnepelhetett aranyérmet az Eredivisiében, vagyis a holland ligában.

Van Bronckhorst egyébként a klub saját nevelésű labdarúgója volt, két időszakban összesen 19 évet töltött a Feyenoordnál, amelyből 2010-ben vonult vissza. Igazi klublegenda, egy bálvány, aki mégsem marad.

Hosszas gondolkodás után döntöttem el, hogy nem hosszabbítom meg a nyáron lejáró szerződésemet. Az aktív pályafutásom során is mindig ösztönösen cselekedtem. Most úgy érzem, hogy nem kellene folytatnom.

idézi a Feyenoord honlapja a vezetőedzőt, aki annak ellenére is új kihívásra vágyik, hogy a csapat különleges helyet foglal el a szívében.

Csapata 18 forduló után jelenleg a harmadik helyen áll a holland élvonalban – 13 ponttal elmaradva az éllovas PSV Eindhoventől -, a kupában már bejutott az elődöntőbe.

Nyitókép: VI Images via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik