Nemzetközi foci

Nem lesz többé edző a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya

Befejezte edzői pályafutását a német labdarúgás egyik ikonikus alakja, Lothar Matthäus. Az 58 éves szakember a Neuen Osnabrücker Zeitungnak árulta el,, hogy miután 2011 óta nem talált magának csapatot, úgy döntött, végleg befejezi az edzősködést.

Szép pályafutásom volt edzőként, még ha nem is sikerült olyan jól, mint a labdarúgói karrierem. A Bundesligában kár, hogy sosem kaptam lehetőséget, de nem vagyok szomorú

– gondolt vissza edzői múltjára Matthäus, hozzátéve, hogy volt az utóbbi években is négy-öt megkeresése, de nem bizonyult egyik sem megfelelőnek.

Játékosként a Borussia Mönchengladbach-ban nevelkedett és lett élvonalbeli labdarúgó, később a Bayern Münchenben is legendává vált. A válogatottban 150 mérkőzésen lépett pályára, 1990-ben világbajnokságot is nyert.

Edzőként az osztrák Rapid Wiennél, majd a Partizan Beogradnál töltött egy évet, mielőtt Magyarország szövetségi kapitánya lett volna 2003 és 2005 között. Azóta Brazíliában, Ausztriában és Izraelben is dolgozott, legutóbb 2011-ben irányított Bulgáriát.

Az utóbbi években főleg televíziós szakértőként dolgozott, valamint a Német Labdarúgó-szövetség, illetve a Bayern München nagykövete is volt. Hasonló tevékenységet a jövőben is folytat majd.

Nyitókép: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik