Nemzetközi foci

Bajnoki döntő vár a Barcára: itt a Valverde-kezdő

Simeone csatárai nincsenek tökéletes állapotban.

Elléphet közvetlen üldözőjétől a címvédő FC Barcelona a spanyol bajnokság 31. fordulójának szombat esti rangadóján (20.45, tv: Spíler2), amelyen a nyolcpontos hátránnyal második Atlético Madrid vendégeskedik a katalán sztárcsapat otthonában.

A két együttes a hétközi fordulóban is érdekelt volt, a Barcelona parázs meccsen 4–4-es döntetlent játszott a kiesés elkerüléséért küzdő Villarreal vendégeként, az Atlético pedig hazai pályán 2–0-ra verte a Gironát kedd este. A fővárosi csapat így két pontot hozott a címvédőn, de ennek akkor lesz igazán nagy jelentősége, ha Diego Simeone tanítványai szombaton legyőzik a Lionel Messi fémjelezte Barcát.

Hazai oldalon Ousmane Dembélé, Rafinha (sérülés) és Arturo Vidal (eltiltás) nem szerepelhet, míg az Atletiben Lucas Hernández és Thomas Lemar hiányzik, és a hírek szerint a két támadó, Álvaro Morata, illetve Diego Costa sincs tökéletes állapotban.

Ibra játszótérré alakítja az észak-amerikai pályákat
Bemutatta, milyen, ha meg akarja nyerni a meccset a Galaxynak.

A katalán együttes még érdekelt a Bajnokok Ligájában, melynek negyeddöntőjében szerda este lép pályára a Manchester United vendégeként, a párharc első mérkőzésén ­– írja az MTI.

A két csapat novemberi találkozója 1–1-es döntetlennel zárult a Wanda Metropolitanóban, ugyanakkor az örökmérleg nem sok jót ígér a madridiak számára: a Matracosok legutóbb 2006 februárjában tudtak tétmérkőzést nyerni a Camp Nouban, igaz, döntetlenre többször is, legutóbb például a 2017 februári Király Kupa-elődöntő visszavágóján is képesek voltak.

A várható kezdőcsapatok fotó: sport.es

Nyitókép: Miquel Llop/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik