Nemzetközi foci

Zidane elmagyarázta, mi a legnagyobb baj jelenleg a Real Madridnál

„Ez most egy nehéz időszak számunkra, az egész idény nehezen ment.”

Megírtuk: a Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett Valenciában a spanyol bajnokság 30. fordulójának szerda késő esti összecsapásán. A Valencia 2017 februárja után győzte le újra a királyi gárdát, akkor is 2-1 volt az eredmény.

A meccs után érthetően csalódottan nyilatkozott Zinedine Zidane vezetőedző.

Erősen kezdtük a mérkőzést, jól tartottuk a labdát, magasan presszionáltunk. Csak azt a bizonyos első gólt kellett volna megszereznünk. Nem hibáztatom a játékosokat semmiért, keményen próbálkoztak. Egy topcsapat ellen játszottunk, kiegyenlített összecsapás volt. Ez most egy vereség, a vereség pedig mindig fájdalmas – idézi a penamadridista.hu a trénert.

– Nehezen tudtunk helyzeteket kidolgozni, lövésig eljutni, kitalálni valamit az utolsó harmadban. Egy kicsit többre lett volna szükségünk az ellenfél kapujánál. A csapat a végsőkig harcolt. Ez most egy kemény időszak, egy vereség, de el kell fogadnunk a helyzetet és a hátralévő nyolc meccsre kell gondolnunk. Most arra kell koncentrálnunk, hogy szombaton jobb munkát végezzünk. Mindig azt szoktam mondani, hogy a végeredmény igazságos és elfogadom, de ez egy kiegyenlített mérkőzés volt. Két gólt szereztek nagyjából a semmiből. El kell fogadnunk, hogy a Valencia nyerte meg ezt a meccset.

– Ez most egy nehéz időszak számunkra, az egész idény nehezen ment. Ma láthattuk, ahogy a tabella elején lévő csapatok még messzebbre kerültek. Most össze kell ráznom a csapatot és el kell érnem, hogy szombaton jobban játszunk. A játékosok készen állnak arra, hogy az utolsó pillanatig harcoljanak a következő idényre való erős felkészülés érdekében. Fáradhatatlanul küzdünk majd.

Néhány játékosra külön is kitért.

Álvaro Odriozola jól dolgozik, ahogy sok másik játékos is. Mindent belead a pályán. Elégedettek vagyunk vele. Ez nem egy teszt volt, mindannyian a Real Madrid játékosai, akiknek tudniuk kell kezelni a nehéz pillanatokat is. Ez nem fog megváltozni a jövően sem. Egy jó Valenciával találkoztunk, akik remekül játszottak. Nyolc meccsünk van még hátra, a végsőkig kell harcolnunk. Marcelo jól teljesít, ő végül is Marcelo. Számolni fogok vele, kulcsfontosság játékos, szeretem a játékstílusát. A következő találkozó Regulióné lesz az eltiltás miatt. Remekül edz, a munkára koncentrál.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik