Nemzetközi foci sport

Zidane elmagyarázta, mi a legnagyobb baj jelenleg a Real Madridnál

„Ez most egy nehéz időszak számunkra, az egész idény nehezen ment.”

Megírtuk: a Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett Valenciában a spanyol bajnokság 30. fordulójának szerda késő esti összecsapásán. A Valencia 2017 februárja után győzte le újra a királyi gárdát, akkor is 2-1 volt az eredmény.

A meccs után érthetően csalódottan nyilatkozott Zinedine Zidane vezetőedző.

Erősen kezdtük a mérkőzést, jól tartottuk a labdát, magasan presszionáltunk. Csak azt a bizonyos első gólt kellett volna megszereznünk. Nem hibáztatom a játékosokat semmiért, keményen próbálkoztak. Egy topcsapat ellen játszottunk, kiegyenlített összecsapás volt. Ez most egy vereség, a vereség pedig mindig fájdalmas – idézi a penamadridista.hu a trénert.

– Nehezen tudtunk helyzeteket kidolgozni, lövésig eljutni, kitalálni valamit az utolsó harmadban. Egy kicsit többre lett volna szükségünk az ellenfél kapujánál. A csapat a végsőkig harcolt. Ez most egy kemény időszak, egy vereség, de el kell fogadnunk a helyzetet és a hátralévő nyolc meccsre kell gondolnunk. Most arra kell koncentrálnunk, hogy szombaton jobb munkát végezzünk. Mindig azt szoktam mondani, hogy a végeredmény igazságos és elfogadom, de ez egy kiegyenlített mérkőzés volt. Két gólt szereztek nagyjából a semmiből. El kell fogadnunk, hogy a Valencia nyerte meg ezt a meccset.

– Ez most egy nehéz időszak számunkra, az egész idény nehezen ment. Ma láthattuk, ahogy a tabella elején lévő csapatok még messzebbre kerültek. Most össze kell ráznom a csapatot és el kell érnem, hogy szombaton jobban játszunk. A játékosok készen állnak arra, hogy az utolsó pillanatig harcoljanak a következő idényre való erős felkészülés érdekében. Fáradhatatlanul küzdünk majd.

Néhány játékosra külön is kitért.

Álvaro Odriozola jól dolgozik, ahogy sok másik játékos is. Mindent belead a pályán. Elégedettek vagyunk vele. Ez nem egy teszt volt, mindannyian a Real Madrid játékosai, akiknek tudniuk kell kezelni a nehéz pillanatokat is. Ez nem fog megváltozni a jövően sem. Egy jó Valenciával találkoztunk, akik remekül játszottak. Nyolc meccsünk van még hátra, a végsőkig kell harcolnunk. Marcelo jól teljesít, ő végül is Marcelo. Számolni fogok vele, kulcsfontosság játékos, szeretem a játékstílusát. A következő találkozó Regulióné lesz az eltiltás miatt. Remekül edz, a munkára koncentrál.

Címlapkép: AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!