Nemzetközi foci sport

Helyzet van Berlinben, Dárdai vehemensen fogalmazta meg véleményét

Megrekedt az új stadion építésének folyamata.

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője vehemensen fogalmazta meg véleményét a berlini futballklub új stadionja körül kialakult helyzetben. A magyar tréner szerint ha igazi futballarénába költözhetne a csapat, az a teljesítményére is nagy hatással lenne.

Amennyiben az emberek folyamatosan buzdítanák a gárdát, akkor az tíz plusz pontot jelentene szezononként. Ez lenne a helyzet, ha az Olimpiai Stadionban minden meccsünkön telt ház lenne – fogalmazott Dárdai Pál.

Azt mondta, hogy az igazi „mi-érzéshez” zsúfolásig megtelt stadionra van szükség.

Egy más atmoszférában egy gyenge meccs is jobban néz ki – tette hozzá.

A terv az, hogy a Hertha 2025-ben egy új, 55 ezres stadionba költözik, amely jelenlegi otthona, a körülbelül 75 ezer férőhelyes Olimpiai Stadion tőszomszédságában épülne fel. A projekt megvalósulását ugyanakkor akadályozza, hogy a területen áll hat ház 24 lakással, ezeket el kellene bontani.

A társaság azonban, amelyhez az épületek tartoznak, a héten azt közölte, hogy nem akarja folytatni a Herthával a tárgyalást az esetleges eladásról, mert szerinte a klub nem kínál megfelelő alternatívát. Michael Preetz, a Hertha menedzsere ezzel szemben azt állítja, ők minden kérdést megválaszoltak.

Címlapkép: DANIEL REINHARDT / DPA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!