Nemzetközi foci

Helyzet van Berlinben, Dárdai vehemensen fogalmazta meg véleményét

Megrekedt az új stadion építésének folyamata.

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője vehemensen fogalmazta meg véleményét a berlini futballklub új stadionja körül kialakult helyzetben. A magyar tréner szerint ha igazi futballarénába költözhetne a csapat, az a teljesítményére is nagy hatással lenne.

Amennyiben az emberek folyamatosan buzdítanák a gárdát, akkor az tíz plusz pontot jelentene szezononként. Ez lenne a helyzet, ha az Olimpiai Stadionban minden meccsünkön telt ház lenne – fogalmazott Dárdai Pál.

Azt mondta, hogy az igazi „mi-érzéshez” zsúfolásig megtelt stadionra van szükség.

Egy más atmoszférában egy gyenge meccs is jobban néz ki – tette hozzá.

A terv az, hogy a Hertha 2025-ben egy új, 55 ezres stadionba költözik, amely jelenlegi otthona, a körülbelül 75 ezer férőhelyes Olimpiai Stadion tőszomszédságában épülne fel. A projekt megvalósulását ugyanakkor akadályozza, hogy a területen áll hat ház 24 lakással, ezeket el kellene bontani.

A társaság azonban, amelyhez az épületek tartoznak, a héten azt közölte, hogy nem akarja folytatni a Herthával a tárgyalást az esetleges eladásról, mert szerinte a klub nem kínál megfelelő alternatívát. Michael Preetz, a Hertha menedzsere ezzel szemben azt állítja, ők minden kérdést megválaszoltak.

Címlapkép: DANIEL REINHARDT / DPA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik