Nemzetközi foci

Az év meccse előtt sérült meg a Dortmund legfontosabb láncszeme

Paco Alcácer sorsa csak közvetlenül a Bayern München elleni rangadó előtt dől el.

Egyelőre kérdéses, hogy pályára léphet-e a listavezető Borussia Dortmundban Paco Alcácer a német bajnokság szombat esti rangadóján, amelyen a címvédő és most második Bayern München fogadja Lucien Favre együttesét.

A spanyol csatár múlt szombaton, a Wolfsburg ellen az ő góljaival 2-0-ra megnyert összecsapáson a karjára esett, megsérült, és egyelőre nem biztos, hogy játszhat a bajor sztárcsapat ellen.

Nehéz helyzetben vagyunk, de még van egy pici esély arra, hogy játsszon. A döntést a mérkőzést megelőző utolsó edzést követően hozzuk meg – nyilatkozta csütörtökön Favre, akinek nincs könnyű dolga a kezdőcsapat összeállítása szempontjából, mivel a 16 gólos Alcácer mellett más futballistái is küzdenek kisebb-nagyobb sérüléssel.

A védelemből Acsraf Hakimi lábközépcsonttörés miatt ebben a szezonban már biztosan hiányozni fog, Christian Pulisic és Maximilian Philipp játéka pedig egyelőre kérdéses, ahogyan az izomproblémákkal bajlódó Abdou Diallo sem biztos, hogy ott lehet a pályán szombat este az Allianz Arénában. Favre egyelőre azt sem közölte, hogy a február eleje óta saroksérülése miatt hiányzó Lukasz Piszczek vissza tud-e térni a Dortmund csapatába a szombati rangadón.

A másik oldalon Niko Kovac vezetőedző azt mondta, számít a kapus és csapatkapitány Manuel Neuer, valamint az osztrák válogatott védő, David Alaba játékára is. Hozzátette, csak szuperlatívuszokban tud beszélni a Dortmundról, de az ő céljuk az, hogy szombaton ledolgozzák kétpontos hátrányukat és átvegyék a vezetést a tabellán.

Mindenképpen meg akarjuk nyerni a meccset, hiszen ebben az idényben még nem győztünk igazán nagy összecsapáson. Készen állunk arra, hogy a hétvégén diadalmaskodjunk – jelentette ki Kovac.

A 100. Bayern München–Borussia Dortmund rangadó szombaton 18.30 órakor kezdődik.

Címlapkép: INA FASSBENDER / AFP

Olvasói sztorik