Nemzetközi foci sport

Minden idők legjobb tíz percét produkálta a dán válogatott

A nyolcvanharmadik percben 3–0, a vége döntetlen. Videón mutatjuk, hogyan történt mindez.

„Sohasem éltem át ilyesmit, szenzációs, ami történt” – lelkendezett Christian Eriksen, a dánok klasszisa, aki gólt nem szerzett, mégis elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Dánia szűk tíz perc alatt tüntette el a háromgólos hátrányát a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőben.

Breel Embolo találatával a házigazda már 3–0-ra vezetett a meccs végéhez közeledve, amikor robbant a dán dinamit. A vendégek a 84. és a 88. percben is betaláltak, majd Henrik Dalsgaard érkezett a 93. minutumban.

Nyitókép: FABRICE COFFRINI / AFP

Íme a dán gólok

 

Európa-bajnoki selejtező

D-csoport

Svájc–Dánia 3–3 (1–0)

Gólszerző: Freuler (19.), Xhaka (66.), Embolo (76.), illetve Jörgensen (84.), Gytkjaer (88.), Dalsgaard (93.)

Írország–Georgia 1–0 (1–0)

Gólszerző: Hourihane (36.)

Az állás: 1. Írország 6 pont/2 mérkőzés, 2. Svájc 4/2, 3. Dánia 1/1, 4. Gibraltár 0/1 (0-1), 5. Georgia 0-2 (0-3)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!