Nemzetközi foci

Eb-selejtezők: Olaszország meg sem állt hat gólig

A spanyol válogatott idegenben hozta a kötelezőt.

Kedd este nyolc mérkőzést rendeztek a 2020-as Európa-bajnoki selejtezők második fordulójában. Az olasz válogatott már az első félidőben négy gólt rámolt be Liechtenstein ellen hazai pályán, végül pedig emberelőnyben meg sem álltak hat találatig. Eredményes volt a Juventus tinisztárja, Moise Kean, Fabio Quagliarella pedig az olasz válogatott legidősebb gólszerzője lett a maga 36 évével. A J-csoport többi mérkőzésén Finnország idegenben legyőzte az örményeket, a bosnyákok pedig odahaza Miralem Pjanic kiállítása után kétgólos előnyt adtak le Görögország ellen.

Dzsudzsák Balázst lehet cikizni, de a számok őt igazolják
A magyar válogatott csapatkapitányát sokan és sokszor kritizálják, de a tényekre támaszkodva bátran kijelenthető: az elmúlt 12 év legjobb játékosa.

Svájc már 3-0-ra vezetett, mégsem győzött, ugyanis Dánia óriási hajrával döntetlenre mentette a találkozót. Írország a grúzokat verte, így vezeti hat ponttal a D-csoportot.

Az F-csoportban a spanyolok Álvaro Morata góljával szerezték vezetést Máltán, majd a második félidőben az Atlético támadója duplázott, és beállította a 2-0-s végeredményt. A hispánok százszázalékosak a csoportban, őket követik a norvégokkal ikszelő svédek, Románia hárompontos, miután lesimázta Feröer-szigeteket.

Moise Kean gólja

Európa-bajnoki selejtezők, 2. forduló

D-csoport
Svájc – Dánia 3-3 (1-0)
Írország – Grúzia 1-0 (1-0)

F-csoport
Málta – Spanyolország 0-2 (0-1)
Norvégia – Svédország 3-3 (1-0)
Románia – Feröer-szigetek 4-1 (3-1)

J-csoport
Örményország – Finnország 0-2 (0-1)
Olaszország – Liechtenstein 6-0 (4-0)
Bosznia-Hercegovina – Görögország 2-2 (2-0)

Olvasói sztorik