Nemzetközi foci

Ennyit kereshet Mbappé, ha a Real Madridhoz igazol

Az AS szerint szponzori szerződések nélkül is tizenötmillió euróba kerülhet a spanyoloknak a francia világbajnok.

A L’Équipe cikkére hivatkozva a spanyol AS azt írja: nagyjából évi nettó 15 millió eurós (közel 4.75 milliárd forint) fizetésre számíthat a Real Madridban a jelenleg a Paris Saint-Germaint erősítő Kylian Mbappé, akit továbbra is a spanyol klub egyik fő kiszemeltjeként emlegetnek.

A lap a francia portál cikkét vette alapul, melyben sorra vették az ország legjobban fizetett sportolóit. Ebben a rangsorban az Atlético Madrid labdarúgója, Antoine Griezmann végzett az élen 33 millió euróval, őt követi a PSG klasszisa 24.7 millióval (ebben már nemcsak a fizetése, hanem az egyéb szponzori díjak is benne vannak).

Hozzáteszik: Mbappé szerződése garantálja az évi növekedést, így a következő idényre a fizetése már elérheti a nettó 13.2 milliót (plusz a reklámbevételek), ebből következtetnek arra, hogy a Real vezetőinek egy legalább nettó 15 milliót garantáló kontraktust kell a játékos elé tenni, hogy az szóba álljon velük a nyári átigazolási időszakban. Azt is tudni vélik: a klub jelenleg Gareth Bale-nek évi 14 milliót, Sergio Ramosnak pedig évi 11 milliót biztosít „megélhetésre”.

A L’Équipe egyébként úgy tippel, Mbappé 2018-ban a második legjobban fizetett francia sportoló volt: csak a már említett Griezmann előzi meg, míg Paul Pogba (22.1 millió euró), Karim Benzema (22 millió) és a kosárlabdázó Nicolas Batum (20.9) is mögötte végzett.

Kiemelt kép: Franck Fife/AFP

Olvasói sztorik