Nemzetközi foci

Ez a braziloknak legalább olyan ciki, mint nekünk a szlovákiai zakó

A tavalyi világbajnokságon a legjobb nyolc között elvérző brazil válogatott a belgák elleni kiesés után zsinórban hat győzelmet aratott, így vágott neki az első 2019-es találkozónak, amelyen Panama volt az ellenfél.

A brazilok kezdőjében sorjáztak a nagy nevek, Éderson védett és az első perctől pályán volt Philippe Coutinho, Casemiro, Arthur, Roberto Firmino, a nyáron a Real Madridhoz csatlakozó Éder Militao, valamint az a Lucas Paquetá, aki először viselte az ötszörös világbajnoknál mitikusnak számító tízes mezt.

A Milan középpályására jó hatással volt a tízes mez, mert ő szerzett vezetést a braziloknak, Casemiro egészen szenzációs beadását lőtte el kapásból, és a panamai kapus csak beleütni tudott a labdába, de védenie nem sikerült.

Négy perc múlva jött a meglepetés, egy szabadrúgás után Adolfo Machado ívelt fejesével egyenlített Panama. A vébé óta ez volt az első gól, amit a brazilok kaptak.

A brazilok nem tudtak könnyen helyzetbe kerülni, mivel Panama beparkolta a buszt a kapuja elé, de amikor sikerült a védelem mögé jutni, akkor eltékozolták a lehetőségeket. Paqueta például duplázhatott volna Firmino egészen pazar lekészítése után.

Hiába szállt be Gabriel Jesus, Felipe Anderson és a Grémióban játszó, európai csapatok által csábított Everton, a vége maradt 1-1, ami váratlan eredmény, és elég ciki a braziloknak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik