Nemzetközi foci

A válogatottól jött a vigasz a Barca ellen mindent kihagyó Viníciusnak

Vinícius Junior, a Real Madrid brazil üdvöskéje nem aludhatott túl jól a Barcelona elleni Király-kupa-elődöntő visszavágója után, mert hiába került több alkalommal is nagy ziccerbe, mindegyiket kihagyta, míg odaát a Barca büntetett és 3-0-s győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott a döntőbe.

Csütörtökön aztán olyan hírt kapott a 18 éves támadó, ami biztosan felvidította, mivel először hívták meg a brazil felnőttválogatottba, amely Panamával és Csehországgal vív felkészülési meccset.

Nem ő az egyetlen fiatal brazil, aki berobbant az európai futballba és Tite meghívta őt a keretbe, korábbi flamengós csapattársa, a Milanban tíz meccsen egy gólnál és két gólpassznál járó Lucas Paqueta is először készülhet a selecaóban.

A brazil keret egyébként nem nevezhető kísérletinek, tele van kipróbált sztárokkal, Alisson, Éderson, Dani Alves, Alex Sandro, Thiago Silva, Casemiro, Fabinho, Philippe Coutinho és Roberto Firmino is meghívót kapott.

A Panama elleni meccsre március 23-án kerül sor Portóban, míg a csehekkel Prágában játszik az ötszörös világbajnok három nappal később.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik