Nemzetközi foci

„Mennie kell, ha…” – elküldik a németek kapitányát?

Elődje, Jürgen Klinsmann szerint óriási nyomás nehezedik a 2014-ben a csapatot világbajnoki címig vezető Joachim Löw német szövetségi kapitányra az Európa-bajnoki selejtezők előtt.

Ha valaki felelős pozícióban van, akkor szükség van eredményekre. Egy vállalat vezérigazgatójának be kell mutatnia az egyenlegeket és a teljesítési adatokat. Ha pedig ez nincs rendben, akkor mennie kell – fejtegette az 54 éves Klinsmann egy német tévéműsorban.

A világ- és Európa-bajnok exjátékos ismét bírálta a német futball állapotát: „azt hittük, hogy az oroszországi vb-szereplés csak egy baleset volt, de sajnos nem” – utalt arra, hogy a németek címvédőként már a csoportkör után búcsúztak a tavalyi tornától, aztán a Nemzetek Ligájában kiestek az A osztályból, és 2006 óta először nincs német klub a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában.

Klinsmann 2004 és 2006 között tevékenykedett a Nationalelf kapitányaként, és 13 éve a hazai rendezésű vb-n bronzérmet nyert csapatával. Jelenleg az RTL tévécsatorna szakértőjeként dolgozik. A német válogatott szerdán Szerbiát fogadja Wolfsburgban, majd vasárnap Hollandiában lép pályára az Eb-selejtezőben.

Címlapkép: Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik