Nemzetközi foci

Deschamps: Franciaországnak gyakran küzdelmes a selejtező

A világbajnok franciák szövetségi kapitánya óvatosan tekint az Európa-bajnoki selejtezősorozatra.

Didier Deschamps, a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az erőviszonyok alapján könnyűnek ítélt csoport ellenére is óvatosan tekint az Európa-bajnoki selejtezősorozatra.

A történelem megmutatta, hogy Franciaországnak gyakran küzdelmes volt a selejtező.

– nyilatkozta Deschamps a hétfői sajtótájékoztatón. Kiemelte: ellenfeleik minden bizonnyal még akkor is a védekezésre koncentrálnak majd ellenük, ha támadhatnának, hiszen ők a csoport favoritjai.

Hazard helyett Szalah lesz a Real Madrid új galaktikusa?
Ha a Chelsea nem engedi a belgát, akkor a Real rárepülhet Szalahra.

Kevés üres területünk lesz, de mi már találkoztunk ezzel a taktikával.

– folytatta Deschamps, akinek irányításával a francia válogatott döntős volt a 2016-os, hazai rendezésű Eb-n, tavaly pedig megnyerte az oroszországi vb-t.

Precíznek és lendületesnek kell lennünk. Ezt azonban soha nem könnyű megvalósítani, amivel tisztában vagyunk. Tudjuk, hogy mire kell készülnünk, bár ez a fajta játék nem kedvező számunkra.

– mondta a szakvezető.

Deschamps hangsúlyozta: a francia keretből többen vasárnap még klubjukban játszottak, a válogatottnál ezért két napot a regenerálódásra szánnak, és a felkészülésre csupán kettő marad az első mérkőzésig. Az edző szerint azonban ez nem jelent nekik problémát, mert már hozzászoktak – írja az MTI.

A franciák pénteken Moldova vendégeként kezdik meg szereplésüket az Eb-selejtezőben, aztán jövő hétfőn Izlandot fogadják. A H csoportban még Albánia, Törökország és Andorra szerepel.

Olvasói sztorik