Nemzetközi foci sport

31 éves brazil csatárt honosított az ukrán válogatott

Junior Moraes játszhat az Európa-bajnoki selejtezőkön.

Junior Moraes, a Sahtar Donyeck brazil születésű támadója is bekerült a Portugália és Luxemburg elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő ukrán válogatott keretébe.

Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány egy nappal azt követően hívta meg a 31 éves játékost, hogy a csatár megkapta ukrán útlevelét.

A családommal hét évvel ezelőtt Ukrajnát választottuk otthonunknak. A gyerekeink itt járnak iskolába, és bár sokszor lett volna lehetőségünk elhagyni az országot, nem tettük, mert boldogok vagyunk – nyilatkozta Moraes klubja honlapján.

A támadó jelenleg – 22 mérkőzésen szerzett 16 góljával – vezeti a bajnokság góllövőlistáját. Amennyiben Sevcsenko pályára küldi Moraest pénteken a portugálok, vagy jövő hétfőn a luxemburgiak otthonában sorra kerülő Eb-selejtezőn, úgy ő lesz a harmadik brazil születésű labdarúgó, aki bemutatkozik az ukrán nemzeti csapatban.

Címlapkép: AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!