Magyar foci

Lemondott az edző, egyúttal kitett a keretből két játékost az NB II-es csapat

Változások Győrben.

Izgalmas napja van az NB II-ben 11. helyen álló ETO FC Győr csapatának.

Egyrészt a klub honlapja közölte, hogy a nyíregyházi vereség után, a történteket átgondolva kedden Király József vezetőedző felajánlotta lemondását, amit Mányi József tulajdonos elfogadott, és a jövőben a klub utánpótlásában számít rá.

A vezetőedző lemondása érinti Boros Lukács kapusedzőt is, akire a klub tulajdonosa a jövőben szintén más munkakörben számít.

A győrieknél egyúttal az a tulajdonosi döntés született, hogy „a munkavégzés alól felmentésre kerül” Völgyi Dániel és Tajthy Tamás, mert „a vezetőség a jövőben a fiatalok szerepeltetését kívánja előtérbe helyezni”.

Egyszerűbben szólva kitették őket a keretből két hónappal a bajnokság vége előtt. Völgyi – aki egyébként alapembere volt a 2013-ban NB I-es bajnoki címet szerzett Győrnek – 31 éves, Tajthy 27 esztendős…

A klub keresi az új trénert, addig is a hátralévő fordulókra a vezetőedzői teendőket ideiglenesen Herczeg Miklós volt válogatott labdarúgó látja el, akinek a munkáját kapusedzőként Sebők Zsolt, pályaedzőként pedig Szabó Ottó és Tuifel Péter fogja segíteni.

Címlapkép: A zöld mezes Völgyi Dániel már nem a győriek játékosa. Fotó: Kisalföld

Olvasói sztorik