Nemzetközi foci

Meglökte a pályára rohanó Arsenal-drukker a United játékosát, letartóztatták

José Mourinho menesztése óta első bajnoki vereségét szenvedte el a Manchester United, Ole Gunnar Solskajer csapata 2-0-ra kapott ki az Arsenal otthonában a Premier League 30. fordulójában. A londoniak győzelmükkel megelőzték riválisukat és csak egy pont a hátrányuk a harmadik Tottenham mögött.

Fásult volt a Manchester United, az Arsenal köszönte szépen
A hősies Bajnokok Ligája-továbbjutás után nem volt ereje Solskjaer csapatának Londonban.

Az Arsenal góljait Granit Xhaka és Pierre-Émerick Aubameyang szerezték, a gaboni csatár a 69. percben, tizenegyesből biztosította be a győzelmet. A hazai ünneplés közben egy drukker a pályára rohant, majd meglöket a vendégek védőjét, Chris Smallingot, majd a londoni játékosok után futott örömködni.

 Smallignak nem esett baja, és nem is akart nyilatkozni az esetről, míg a férfit a BBC cikke szerint azonnal őrizetbe vették.

Az Arsenal később közleményben kért elnézést a játékostól és a Manchester Unitedtől, és hozzátették, hogy a lökdösődő drukker ki lesz tiltva a hazai és az idegenbeli mérkőzésekről is.

Nem akarok ilyet látni a futballpályán, de erre nem igazán vagyok hatással. Szeretem, ha a szurkolóink velünk vannak, ők segítettek minket most is győzelemhez, de ez csak tisztelettel megy

– mondta Unai Emery, az Arsenal menedzsere a Sky Sports szerint.

Nem ez volt az egyetlen pályára rohanás vasárnap Angliában, az angol másodosztályban rendezett Bimringham – Aston Villa rangadón a vendégek 23 éves játékosát, Jack Grealish-t ütötték meg. A fiatal labdarúgó győztes góllal állt bosszút.

Nyitókép: James Williamson – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik