Nemzetközi foci

Seedorf is jelölt a Real Madrid kispadjára – sajtóhír

Nyáron kereshet új vezetőedzőt a királyi gárda, addig ideiglenes szakvezetőt neveznek ki.

Honlapunk is beszámolt róla, hogy az Ajax elleni kínos Bajnokok Ligája-búcsú után rögtön felmerült: azonnal meneszti a Real Madrid a vezetőedzőjét, Santiago Solarit. A legutóbbi hírek már arról szóltak, hogy Solari még a vasárnapi, Valladolid elleni bajnokin leülhet a kispadra, aztán köszönnek el tőle.

Az utódok névsora igencsak nívós: Zinédine Zidane és José Mourinho visszatérését emlegetik, valamint a spanyol lapoknál felmerült a Liverpoollal szárnyaló Jürgen Klopp neve is. Azonban ők várhatóan csak nyártól lennének elérhetők.

Addig ideiglenes megoldásban kell gondolkodnia Florentino Pérez klubelnöknek és stábjának. A spanyol AS rögtön be is dobott egy újabb nevet: a klub korábbi játékosa, a jelenleg kameruni szövetségi kapitányként dolgozó Clarence Seedorf is felkerült a jelöltek listájára, mint megbízott vezetőedző (ez viszont azt erősítheti, hogy a vezetőség valóban a Zidane, Mourinho, Klopp trió egyikében látja a hosszútávú megoldást).

Ami kissé szürreálissá teszi a pletykát, az az, hogy az egykori holland válogatott középpályás tényleg Madridban volt a héten, a helyszínen tekintette meg az Ajax 4–1-es BL-diadalát, és azt is tényként közli a lap: a madridi vezetőkkel vacsorázott.

Kiemelt kép: Burak Akbulut/Anadolu Agency/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik