Nemzetközi foci

A Bayern München vezetői kiakadtak Joachim Löwre

Élesen kritizálták a szövetségi kapitányt.

Élesen kritizálta Joachim Löw szövetségi kapitányt a Bayern München vezetősége, amely szerint a szakember rosszul időzített annak közlésével, hogy a klub három labdarúgójára, Thomas Müllerre, Mats Hummelsre és Jérome Boatengre nem számít a jövőben a válogatottnál.

A Real Madrid elnöke a visszatérésről egyeztet Zidane-nal – sajtóhír
Florentino Pérez már a héten kirúghatja Santiago Solarit.

A német szövetség (DFB) keddi közleménye szerint a tréner személyesen közölte döntését a három Bayern München-futballistával. A trió tagja volt a 2014-es világbajnok keretnek ugyanúgy, mint a tavalyi, oroszországi tornán nagy meglepetésre már a csoportkör után búcsúzó nemzeti csapatnak. A két védő, a 76-szoros válogatott Boateng és a 70-szeres válogatott Hummels is 30 éves, míg a kereken 100 válogatott szereplésnél tartó támadó, Müller 29 esztendős. A Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető és a Hasan Salihamidzic sportigazgató által aláírt szerdai kommünikében az áll, hogy sportszakmai döntéseket általában nem szokás kommentálni.

Ezzel együtt a döntés közlésének időpontja és körülményei vitathatóak.

– hangsúlyozzák a vezetők. Rummenigge és Salihamidzic csodálkoznak azon, hogy Löw miért csak most hozta nyilvánosságra döntését.

A német válogatott tavaly november 19-én játszotta legutóbbi mérkőzését. Bosszant minket, hogy a Bayern meghatározó játékosai csak három és fél hónappal később kapnak tájékoztatást, miközben fontos összecsapásra készülnek a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is.

– írják a közleményben. A Bayern szerint Löw keddi, müncheni látogatását nem jelentették be előre – írja az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik