Nemzetközi foci

A Manchester City nyerte a Ligakupát

A Chelsea tizenegyespárbajig húzta, de ott ismét elvérzett riválisa ellen.

Vasárnap este rendezték az angol Ligakupa döntőjét – a Chelsea és a Manchester City találkozott a Wembleyben.

A meccs rögtön egy szabálytalansággal kezdődött: Sergio Agüero esett el elég könnyen Jorginho mellett a találkozót indító kezdőrúgás után. Meddő City-fölény jellemezte az első félidőt, a gól viszont váratott magára

Alig tíz perc telt el a második negyvenöt percből, amikor a manchesteriek megszerezték a meccs első találatát, de Agüero lesen volt, amit a videóbíró is igazolt – volt gól, nincs gól. Nem sokkal később N’Golo Kanté rontott ziccert, továbbra sem volt gól. Küzdöttek a felek, de nem rezdült a háló: a rendes játékidőben nem született döntés.

A hosszabbítás második félidejében a City járt ismét közelebb a vezetés megszerzéséhez, de ahogy eddig, úgy most sem esett gól, két ziccer is kimaradt.

Így a tizenegyespárbajra maradt a döntés: Jorginho rögtön hibázott, de két körrel később Kepa megfogta Leroy Sané tizenegyesét. Sokáig nem örülhettek a londoniak, David Luiz ugyanis a kapufát találta el – két értékesített tizenegyesnél járt ekkor a Chelsea, háromnál a City. Bernardo Silva és Eden Hazard nem hibázott, majd Raheem Sterling sem: a City 4-3-mal megnyerte a kupát.

Angol Ligakupa, döntő

Chelsea – Manchester City 0-0 – tizenegyesekkel 3-4

Kiemelt kép: Adrian Dennis/AFP

Olvasói sztorik