Nemzetközi foci

Nem elég, hogy szenved a Chelsea, de az átigazolásokból is kizárták a klubot

Bár a Malmö elleni Európa Liga-párharcot kettős győzelemmel tudta le a Chelsea, a bajnokságban visszacsúszott a csapat a hatodik helyig és kiesett az FA-kupából, így a vezetőedzőt, Maurizio Sarrit egyre több kritika éri. Ha mindez nem lenne elég, most a BBC cikke szerint

kizárták a klubot a következő két átigazolási szezonból, azaz legközelebb 2020 nyarán szerződtethet új játékost a londoni csapat.

A FIFA-vizsgálat szerint a Chelsea megsértette a 18 éven aluli labdarúgók igazolására és regisztrálásra vonatkozó szabályokat. Eredetileg Bertrand Traoré megszerzése kapcsán indult a vizsgálat, de a Football Leaks alapján 19 vitás igazolása is volt az elmúlt években a klubnak.

A Chelsea-t 600 ezer, az angol szövetséget 510 ezer svájci frankra büntették.

Nem Sarri bukott meg, hanem a Chelsea
Az olasz edzővel szenzációsan indult a csapat szezonja, de a Manchester City elleni méretes pofon után nem túlzás kijelenteni: válság van.

Ez elég komolyan érinti a csapatot, ugyanis jól látszik, hogy a jelenlegi keret nem igazán passzol Sarri elképzeléseihez, így viszont nem tudnak olyan játékosokat hozni, akik illenének az olasz edző rendszerébe. Ugyanakkor a Chelsea hivatalos honlapja szerint jelenleg 41 labdarúgójuk szerepel kölcsönben.

A nemzetközi szövetség hasonló érveléssel a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a CAS-nál sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása.

A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két időszakra zárták ki az átigazolásból.

Frissítés:

A Chelsea jelezte, megtámadja a döntést a FIFA illetékes bizottságánál, végső soron pedig – amennyiben erre szükség lesz – a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), egyúttal hangsúlyozta: “kategorikusan visszautasítja”, hogy megsértette volna a szabályozást.

Fotó: Paul Ellis/AFP

Olvasói sztorik