Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kylian Mbappé veri Messit, Ronaldót, Neymart és mindenki mást

Kedd este a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának első játéknapján a Paris Saint-Germain az Old Traffordon vetett véget a manchesteri csodának (MU-PSG 0-2), úgy, hogy a franciák második találatát egy elképesztő sprint után Kylian Mbappé lőtte.

Di María majdnem sört ivott az MU elleni meccs közben
Nem volt kellemes fogadtatása az Old Traffordon.

A PSG támadója december 20-án ünnepelte 20. születésnapját, de hozzá fogható karrierkezdést még nem látott a világ. A kameruni apa, és algériai anya vegyes házasságából született srác rendkívül fiatal kora ellenére már most 14 gólt és 7 gólpasszt jegyez eddigi 24 BL-meccsén.

A legrangosabb európai klubsorozat 1993., azaz 26 éve íródó történetében ilyen fiatalon ennek a mutatónak a közelében sem járt senki – a legnagyobbakat, Ronaldókat, Messit, Ibrát is beleértve.

A goal.com egy remek videóban hasonlította össze Mbappé teljesítményét a legnagyobbakkal.

Ebből kiderül:

  • Zinedine Zidane-nak 80, a brazil Ronaldónak 40 meccs kellett ahhoz, hogy a BL-ben 14 gólig jusson, az edzőként a Reallal három BL-győzelmet jegyző franciának nem is volt több BL gólja.
  • Mbappé kilencszer lépett pályára BL-egyenes kieséses szakaszban. Ezeken a meccseken hét gólt jegyez, ami 0,77-es gól/meccs mutató. Csak az összehasonlítás végett; knockout szakaszban Therry Henry esetében ez a mutató 0,36, Karim Benzemánál 0,34, Zinedine Zidane-nál 0,26.
  • 20 évesen és 23 naposan bekerült a francia TOP10-be a BL-góljai tekintetében. Ezt a listát Benzema vezeti 60 góllal, Henry a második 51 találattal, míg David Trézéguet a harmadik 32-vel. Immár a dobogó sincs messze.
  • Cristiano Ronaldónak 20 évesen egyetlen gólja sem volt a BL-ben, ahogy Sergio Agüeronak, Zlatan Ibrahimovicsnak, Filippo Inzaghinak, Robert Lewandowskinak, Neymarnak és Ruud van Nistelroynak,  sem.
  • Lionel Messi ennyi idősen 11 meccsen 2 gólnál járt.

.

Olvasói sztorik