Bajnokok Ligája

A PSG véget vetett a manchesteri csodának

Kimpembe és Mbappé góljával a párizsiak 2-0-ra nyertek az Old Traffordon.

Kedd este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Ole Gunnar Solskjaer irányításával szárnyaló Manchester United azt a PSG-t látta vendégül az Old Traffordon, amely Neymar, Cavani és Meunier személyében három klasszisát is nélkülözni kényszerült.

A találkozó első perceiben a párizsi csapat nem nagyon tudott mit kezdeni az MU letámadásával, de fokozatosan kezdett kiegyenlítődni a játék képe. A Vörös Ördögök több veszélyes akciót is vezettek, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, a legnagyobb lehetőség ráadásul a túloldalon Mbappé előtt adódott, de a francia szupersztár nem tudta elrúgni a labdát a kapujából jó ütemben kirontó De Gea mellett.

Az első félidő hajrájában Young kemény megmozdulása borzolta a kedélyeket, de gól nem esett az első negyvenöt percben.

A második játékrész elején csúnyán elaludt a Manchester United, az 53. percben Kimpembe szögletből, majd a 60. percben Di María beadását követően Mbappé közelről volt eredményes, így gyorsan kétgólos előnyre tett szert a PSG.

Mbappé közel állt a duplázáshoz, ám De Gea hatalmasat védett. A hitevesztett Unitednek viszont helyzete sem akadt az utolsó félórában, így az első felvonást 2-0-ra a PSG nyerte, ráadásul Paul Pogbát a hajrában kiállították, így a világbajnok középpályás a visszavágón nem lesz ott az MU-ban.

Az AS Roma hazai pályán 2-1-re verte az FC Portót, így egygólos előnnyel várhatja a második felvonást.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Manchester United – Paris Saint-Germain 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Kimpembe (53.), Mbappé (60.)

AS Roma–FC Porto 2–1 (0–0)
Gólszerzők: Zaniolo (70., 76.), illetve Adrian (79.)

Kimpembe, 0-1

Mbappé, 0-2

Olvasói sztorik