Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az eddig utált Benzema szép lassan ikon lesz Madridban

Karim Benzema éppen tizedik éve a Real Madrid játékosa. Nagy reményeket fűztek hozzá Madridban, de mivel Cristiano Ronaldót is épp abban az évben szerezte meg Florentino Pérez elnök, így maradt számára a fegyverhordozó-, a kiszolgáló-, a relatív háttérszerep.

Megjegyzendő, így is közel két meccsenként betalált az ellenfelek hálójába. Amióta azonban Ronaldo tavaly nyáron Olaszországba, a Juventushoz igazolt a francia csatár megtáltosodott. Ha teljes mértékben pótolni nem is tudja a portugál klasszis ipari mennyiségben szerzett találatait, de a 2018-as szezonban eddigi 39 meccsén csak szerzett 19 gólt és adott 7 gólpasszt.

Kapott két gólt, mégis 2-1-re nyert a Real Madrid a BL-ben
Az Ajax kellemetlen ellenfélnek bizonyult. A Tottenham lehet, máris döntött a Dortmund ellen.

Ezt a statisztikát növelte szerda este egy újabb, létfontosságú találattal, hiszen az Ajax elleni BL-középdöntő (1-2) 60. percében lőtt góljával szerzett vezetést a Real, egyszersmind törte meg az addig parádésan futballozó holland fiatalok lendületét.

Benzema ezzel a találattal jubilált, ő a Bajnokok Ligája történelmének a negyedik játékosa aki elérte a 60 gólos határt. Madridban eddig Ronaldo árnyékában lesajnálták, de szép lassan belátják, igaza volt Zinedine Zidane-nak, amikor kitartott mellette, mindenki előtt őt favorizálta center poszton, mert eközben ikon lett.

Bajnokok Ligája, középdöntő, első mérkőzés,  eredmények:

Ajax (holland)–Real Madrid (spanyol) 1–2 (0–0)
Gólszerző: Zijes (75.), ill. Benzema (60.), Asensio (87.)

Tottenham (angol)–Borussia Dortmund (német) 3–0 (0–0)
Gólszerző: Son (47.), Vertonghen (83.), Llorente (86.)

Olvasói sztorik