Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo: Nincs okunk az aggodalomra

Szemmel láthatóan gödörbe került a Juventus, amely egy ideje már nem olyan meggyőző, mint volt az ősszel, és míg egy hete még sikerült hátrányból fordítva legyőzni a Laziót, addig most a héten az Atalanta 3-0-val ejtette ki Cristiano Ronaldóékat a kupából, míg a Parma Torinóból vitt el egy pontot, pedig a hazaiak már 3-1-re is vezettek.

Ronaldo megcsúszott, elesett, persze így is gólt lőtt – VIDEÓ
A Juventus viszont elbukott két pontot a Parma elleni döntetlennel.

Ronaldo, aki két gólt is szerzett a Parma ellen, azt nyilatkozta a Football Italia cikke szerint, hogy az ilyen meccsek is részei a futballnak. A duplájának örül, az eredménynek nem, az ellenfél arra várt, hogy hibázzanak, ők pedig túl mélyre húzódtak az utolsó percekre.

Nem hiszem, hogy az edzőterembe kéne rohanni, meg plusz edzéseket csinálni. Ilyen a foci, most mindenki a Juvét figyeli, próbálnak rájönni, hogyan lehet minket megverni. Nekünk higgadtnak kell maradnunk. Bízunk a csapatban, a képességeinkben, az edzőnkben és a szakmai stábjában. Nincs okunk aggodalomra.

A meccsen végig nagyon hasznosan játszó Mario Mandzukic hibázott a végén, a szögletzászlónál tartogatta a labdát, majd középre passzolt, ebből tudott kiegyenlíteni a Parma, a korábban sarokkal eredményes Gervinho második találatával alakult ki a 3-3-as végeredmény. Massimiliano Allegrinek, a Juve vezetőedzőjének természetesen megvolt erről a sajátos véleménye:

A szép foci semmit nem ér, ha a végén nem bikázod ki a labdát a lelátóra.

Ha valamikor, most még simán beleférnek az ilyen botladozások a Juventusnak, mert bár az Atalanta elleni vereség azt jelenti, hogy az Olasz Kupa-címvédés már nem lesz meg, ezek a mostani pofonok még időben érkezhetnek a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza és a bajnokság tavaszi része előtt. A döntetlen és a Napoli győzelme ellenére is még kilenc ponttal vezeti a Juventus a bajnokságot a nápolyiak előtt.

Nyitókép: Marco BERTORELLO / AFP 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik